Atskats uz koncertu: «ļaunie ģēniji» «Fu Manchu» izklaidējas Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pagājušās nedēļas nogalē, 11. martā, Rīgas klubā «Melnā piektdiena» ar koncertu viesojās ASV «stoner rock» grupa «Fu Manchu». Rīgā «Fu Manchu» uzstājās pasaules koncertturnejas ietvaros, popularizējot savu jaunāko ierakstu «Clone of the Universe», kas tika izdots šā gada 9. februārī ar pašai grupai piederošās ierakstu kompānijas «At the Dojo» starpniecību. Uzstāšanās Rīgā bija vienīgais «Fu Manchu» Baltijas valstīs.

«Fu Manchu» nav no tām grupām, kas savus ierakstus pārdod miljonos mērāmās tirāžās un uzstājās milzu arēnās, tomēr ar gandrīz nepārejoši kvalitatīvajiem ierakstiem un «jaudīgajām» koncertperformancēm «Fu Manchu» ir uzskatāmi par vieniem no «stoner rock» žanra stūrakmeņiem.

«Fu Manchu» cienītāju netrūkst arī Latvijā un par grupas «koncertjaudu» svētdienas vakarā varēja pārliecināties aptuveni 200 cilvēku, kas bija ieradušies «Melnajā piektdienā».

Grupas nosaukums ir aizgūts no pagājušā gadsimta pirmās puses britu rakstnieka Saksa Romera (Sax Rohmer) izgudrotā tēla doktora Fu Manču (Fu Manchu), kas gadu gaitā kļuvis par populāru ļauna kriminālā ģēnija un trakā zinātnieka arhetipu.

«Fu Manchu»
«Fu Manchu» Foto: TVNET
Gandrīz divas stundas ilgušajā koncertā Rīgā «Fu Manchu» nospēlēja 14 dziesmas - četrus skaņdarbus no jaunākā grupas albuma «Clone of the Universe», kā arī virkni klausītājiem labāk pazīstamu dziesmu no iepriekšējiem ierakstiem «California Crossing», «King of the Road», «Eatin' Dust», «The Action Is Go» un «In Search of...». Koncerts noslēdzās ar leģendārās amerikāņu grupas «Blue Öyster Cult» dziesmas «Godzilla» kaverversiju.

Rezumējot 11. marta pasākumu - bezierunu «koncertjauda» un prieks par iespēju piedalīties «ļauno ģēniju» muzikālajos eksperimentos ar pasauli. «Fu Manchu» koncerts Rīgā un arī jaunais grupas ieraksts apstiprina grupas ietekmi «stoner rock» aprindās un nerada ne mazākās bažas, ka «trakais zinātnieks» gatavojas samazināt apgriezienus, neskatoties uz vairāk nekā 30 gadus ilgušo karjeru.

1985. gadā Dienvidkalifronijā dibinātās grupas sastāvs pēdējos 17 gadus ir nemainīgs un to veido: vokālists un ģitārists Skots Hils (Scott Hill), ģitārists Bobs Balčs (Bob Balch), basģitārists Breds Deiviss (Brad Davis) un bundzinieks Skots Rīders (Scott Reeder).

Foto: TVNET

«Fu Manchu» Rīgas koncerta dziesmu saraksts

Eatin' Dust

Clone of the Universe

California Crossing

Evil Eye

Squash That Fly

(I’ve Been) Hexed

Mongoose

Cyclone Launch

Hell on Wheels

Laserbl'ast!

Nowhere Left to Hide

King of the Road

Il Mostro Atomico

Godzilla

«Ļauno ģēniju» iesildītāju statusā «Melnajā piektdienā» uzstājās Rīgas «sludge/doom» grupa «Saturn's Husk», kas no iepriekš pierastā trio ir pārtapusi kvartetā.

Klubs «Melnā piektdiena» Latvijas smagās mūzikas entuziastiem šopavasar ir sagatavojis vēl vairākus ievērības cienīgus koncertus, tostarp Polijas «death metal» grandu «Vader» uzstāšanos marta beigās un kolorīto Norvēģijas «black metal» kopienas pārstāvju «Abbath» koncertu aprīļa sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu