Zivju meklētājs, ķivere ar lampiņām un citi gadžeti aktīvai vasarai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Pārgājieni, ceļojumi, skriešana, vingrošana, laiska atpūta pie jūras vai vasarnīcā – šīs aktivitātes iespējams papildināt ar kādu viedpalīgu, kas padarīs vasaru vēl krāsaināku. Ņemot vērā, ka «gudro» ierīču klāsts ir ļoti plašs, mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti iesaka aksesuārus un ierīces, kas piestāv vasarai.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Velodraugiem - ķivere ar iebūvētām gaismiņām

Veloķiveres parasti izmanto, lai aizsargātu braucēja galvu kritienu laikā. Taču daži ražotāji ir padomājuši par papildu funkcijām. Piemēram, stilīgajai «Lumos» ķiverei priekšpusē ir iestrādātas desmit baltas LED lampiņas, aizmugurē – 16 sarkanas lampiņas, bet sānos – 11 dzeltenas lampiņas katrā pusē (gluži kā automašīnai!), tādējādi tās lietotājus uz ceļa nevar nepamanīt. Šī

ķivere arī ļauj būtiski samazināt negadījumu riskus, jo uzskatāmi parāda citiem satiksmes dalībniekiem tavus nodomus uz ceļa,

piemēram, to, ka tu plāno tuvākajā krustojumā griezties pa labi vai pa kreisi.

Īpaši «Lumos» priekšrocības novērtēs «Apple Watch» īpašnieki, jo, savienojot šīs ierīces, uz ķiveres iespējams automātiski dublēt ar roku rādītu pagrieziena zīmi, bet ieslēgtais viedpalīgs reģistrē tā lietotāja aktivitātes mobilajā aplikācijā «Apple Health».

Ņem vērā – bez uzlādes šo ķiveri var izmantot 30 – 45 minūtes.

Materiāls tapis sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Veselīga dzīves veida piekritējiem – viedie svari

Dažādi pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien vairāk pievēršas veselīgam dzīvesveidam – gan vairāk lieto uzturā veselīgu pārtiku, gan arī aktīvāk sporto. Ja šāds dzīvesveids ir arī tavas dzīves filosofijas pamatā, tev ikdienā lieti noderēs viedie svari. Piemēram, svari «iHealth Core» nosaka ne vien ķermeņa masu, bet tauku procentu ķermenī, ķermeņa masas indeksu, muskuļu un kaulu masu, ieteicamo kaloriju patēriņu ikdienā un citus nozīmīgus rādītājus.

Šī informācija ļauj vieglāk uzturēt optimālu svaru un līdzsvarot fiziskās aktivitātes.

«iHealth Core» svaru aplikācija pieejama gan iOS, gan «Android» operētājsistēmām.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Skrējējiem – «gudrās» austiņas ar mākslīgo intelektu

Izmantojot Bluetooth savienojumu, «Samsung Gear IconX» «gudrās» austiņas ir viegli savietojamas ar «S Health» aplikāciju viedtālrunī, tādējādi tās pārtop par fitnesa asistentu ar mākslīgā intelekta elementiem. Viedpalīgs ļaus pilnveidot skriešanas paradumus, pareizi plānot fizisko slodzi un kontrolēt svaru.

Austiņās iestrādāta GPS sistēma, audio atskaņotājs, pulsometrs. Viedpalīgs izsekošanas režīmā reģistrē skriešanas vai iešanas laiku, attālumu un patērētās kalorijas, bet virtuālā trenera padomus var saņemt pēc tā sinhronizēšanas ar «S Health» aplikāciju. Izmantojot GPS koordinātes un pulsa mērījumus,

asistents ieteiks īsto brīdi, kad treniņa laikā palielināt vai samazināt skriešanas ātrumu,

tā ļaujot uzturēt vienmērīgu slodzi un mazinot traumu risku. Tas palīdzēs tev sasniegt izvirzītos mērķus.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Makšķerniekiem - eholote

Jaudīgā portatīvā eholote «Deeper PRO+» ar iebūvētu WiFi un GPS funkciju ļauj ne vien perfekti noskenēt zemūdens vidi, bet arī izveidot precīzu atrašanās vietas karti, kuru var gan apskatīt viedtālrunī reāllaikā, gan arī saglabāt, lai dalītos ar draugiem vai paturētu prātā labākās zvejas vietas.

Ierīcei ir 80 metru liels skenēšanas diapazons 80 metru dziļumā, kas ļauj iegūt visai pilnīgu zemūdens ainu: dziļumu, zivju atrašanās vietas, veģetāciju, grunts struktūru, cietību un kontūras. Tādējādi šīs ierīces priekšrocības novērtēs pat visprasīgākie makšķernieki.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Vasarniekiem – viedā mājas meteostacija

Vasara mēdz būt ļoti neprognozējama: brīžiem spīd spoža saule, pēc mirkļa līst kā pa Jāņiem vai naktīs termometra stabiņš noslīd tuvu nullei un salna nokož jauno tomātu ražu. Tāpēc mobilajos telefonos aizvien biežāk tiek lejupielādētas aplikācijas, kas ļauj sekot līdzi aktuālajai laika prognozei. Tomēr tas nav vienīgais risinājums, kā uzzināt, kas vasarai prātā.

Viedā meteostacija «Netatmo» palīdz ne vien uzturēt patīkamu un veselīgu vidi iekštelpās, bet arī fiksēt laika apstākļus ārā. Tā mēra gaisa temperatūru, mitrumu un kvalitāti, kā arī atmosfēras spiedienu, tāpēc ļauj izvēlēties piemērotāko laika pavadīšanas veidu, piemēram, veltīt saulaino dienu atpūtai pie jūras vai labāk pastrādāt dārzā. Savukārt iespēja izmērīt skaņas līmeni telpā lieti noder, lai pārliecinātos, ka fona trokšņi netraucē pašu vai bērnu miegam.

Tehnoloģiju cienītāji novērtēs iespēju kontrolēt ierīci, izmantojot šim nolūkam aplikāciju mobilajā telefonā.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Spilgtāko mirkļu kolekcionāriem – mobilie mini printeri

Koši ceļojumi, skanīgi festivāli, draudzīgas dārza ballītes, nesteidzīga atpūta pie jūras… Vasarā spilgti mirkļi sastopami ik uz soļa. Fotogrāfijas ir labākais veids, kā tos iemūžināt.

Tiem, kuri ikdienā daudz fotografē ar mobilo telefonu, lieti noderēs portatīvās drukāšanas ierīces, kas nodrošina iespēju jebkurā vietā un laikā izdrukāt no telefona fotogrāfijas, ar kurām papildināt atmiņu albumu un ne tikai. Piemēram, īpaši «iPhone» telefoniem paredzētā drukāšanas ierīce «Prynt» ir viegli lietojama, izmantojot ekskluzīvu aplikāciju, kas ļauj ne tikai izdrukāt fotogrāfijas, bet arī dalīties ar tām sociālajos tīklos u.tml.

Kamēr «Prynt» veidotāji mēģina adaptēt printeri «Android» operētājsistēmai, «Samsung» viedtālruņu īpašnieki fotogrāfiju drukāšanai var izmantot mobilo drukāšanas ierīci «Image Stamp», bet citu ierīču lietotāji – «HP Sprocket».

Kā redzams, viedpalīgi kļūst aizvien «gudrāki», oriģinālāki un praktiskāki. Tie ne vien atvieglo mūsu ikdienu, bet arī padara to košāku, aizraujošiem piedzīvojumiem bagātāku. Tādēļ, ja «draudzējies» ar tehnoloģijām vai vēlies šādu draudzību nodibināt, izvēlies savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošākos viedpalīgus, ar kuriem padarīt spilgtāku ikdienu jau šovasar.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu