Slavenības un šefpavāri jautrā burziņā gatavo elegantas vakariņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15. marta vakarā restorānā «Viesistaba» pulcējās dažādu profesiju ēdienu mīļotāji – blogeri, mediji un Latvijā populāras personības, lai gatavotu un baudītu izsmalcinātas vakariņas jaunizveidotajā «NEFF» virtuvē, kurā darbojās šefpavārs Gatis Grosbergs ar saviem ārzemju kolēģiem.

Vakariņās pulcējās dažādas Latvijā populāras personības, tostarp modes dizainere Indra Salceviča, uzņēmēja Marika Ģederte, pasākumu un televīzijas raidījumu vadītāji Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, māksliniece Ieva Bondare ar dzīvesbiedru Mārtiņu Bondaru, modes lietpratējs Sergejs Hatanzeiskis un vairāki ēdiena blogeri.

«Virtuve mūsdienās ir kļuvusi par mājas centrālo daļu, šeit pulcējas draugi, ģimene un viesi, virtuvē notiek rosība, gan ikdienā gan svētkos. Lai ēdienu gatavošana sagādātu prieku, ir svarīgi, lai virtuve būtu ērta, praktiska un protams, mūsdienīga,» atzīmē šefpavārs Gatis Grosbergs.

Kopā ar pieredzējušo pašmāju šefpavāru Gati Grosbergu un viņa aroda kolēģiem pavāri Hanneli Hakkarainen no Somijas un pavāru Mårten Skoglund no Zviedrijas, viesi piedalījās meistarklasē, pagatavojot trīs ēdienu vakariņas. Kopā ar šefpavāriem viesi lika galdā restorāna cienīgus ēdienus – laima eļļā gatavotu lasi ar saldskābo seleriju un citrusu želeju, liellopa satē ar krāsnī ceptu kartupeļu biezeni ar vasabi, kas ietīts filo mīklā, ar medū marinētiem burkāniem, sinepēm un Āzijas ķiploku mērci. Saldajā viesi baudīja šokolādes kūku ar citrona saldējumu, kuru pagatavoja ar šķidro slāpekli, aveņu karameles lauskām un veselām avenēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu