Izsludināts oranžais brīdinājums par spēcīgu negaisu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARCOS BRINDICCI / REUTERS

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu, kas būs gada īsākā nakts, Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ daudzviet gaidāms pērkona negaiss. Vakarā Zemgalē un Vidzemē gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un vēja brāzmas līdz 20-22 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Pievienotas pirmās 4 rindkopas

Ceturtdienas pievakarē Dobeles meteoroloģisko novērojumu stacijā negaisa mākoņu ietekmē reģistrētas vēja brāzmas līdz 22 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Saskaņā ar AS «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartes datiem Zemgales dienvidos fiksēti 124 avārijas atslēgumi elektrotīklā. Bojājumus var būt izraisījusi gan vētra, gan zibens spērieni.

LVĢMC izplatījis oranžo brīdinājumu par spēcīgu pērkona negaisu daudzviet Latvijā, tai skaitā Rīgā. It īpaši Zemgalē un Vidzemē iespējamas stipras pērkona lietusgāzes un krasas vēja brāzmas līdz 22 metriem sekunde, kā arī krusa.

Pēc sešiem vakarā intensīvākā zibeņošana novērota uz dienvidiem no Rīgas - Iecavas pusē. Saņemtas arī ziņas par krusu.

Nokrišņu daudzums vietām pārsniegs 15 milimetru un vēja ātrums brāzmās būs lielāks par 15 metriem sekundē, lokāli iespējama pat vētra un krusa. Pērkona negaisi virzīsies austrumu virzienā, un turpināsies līdz nakts otrajai pusei.

No rietumiem ieplūstot vēsumam, gaisa temperatūra piektdienas rītā noslīdēs līdz +9..+14 grādiem.

Piektdien saule mīsies ar mākoņiem, Kurzemē būs mākoņaināks laiks un īslaicīgi līs, dienas otrajā pusē arī daudzviet valsts centrālajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus. Dažviet iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa.

Pūtīs spēcīgs dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās līdz 16-21 metram sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra pirmssvētku dienā būs no +15..+16 grādiem Kurzemē līdz +19..+21 grādam valsts austrumos.

Rīgā brīžiem līs, ceturtdienas vakarā iespējamas stipras pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām. Spēcīgs vējš pūtīs arī piektdien dienas laikā - gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12..+13 grādiem un dienā saglabāsies zem +20 grādiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu