Babčenko slepkavības pasūtītāju patur apcietinājumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas tiesa paturējusi apcietinājumā uzņēmēju, kuru policija aizturēja aizdomās par krievu žurnālista Arkādija Babčenko slepkavības pasūtīšanu, ziņo raidorganizācija BBC. Viņam apcietinājumā nāksies pavadīt vismaz divus mēnešus.

(Papildināta ziņa.)

Kā jau ziņots, otrdienas vakarā visā pasaulē izskanēja ziņas par Babčenko slepkavību. Nākamajā dienā Ukrainas Drošības dienests (UDD) un pats Babčenko paziņoja, ka slepkavība tika inscenēta, lai notvertu nozieguma pasūtītājus.

Pēc ziņām par slepkavību Boriss Germans, kurš strādā kādā Ukrainas-Vācijas ieroču uzņēmumā, esot veicis 15 000 ASV dolāru maksājumu vīrietim, kam bija uzdots šo noziegumu pastrādāt. Taču «slepkava» sadarbojās ar drošībniekiem.

Germanam apcietinājumā jāpaliek 60 dienas.

Pats Germans tiesā paziņoja, ka rīkojies Ukrainas pretizlūkošanas dienesta uzdevumā, ar kuru sadarbojas aptuveni pusgadu. Pēc viņa teiktā, viņš sadarbojas ar «šo iekšējo izlūkdienestu, lai atklātu Krievijas iedarbību uz varas nomaiņu Ukrainā». Izlūkdienests viņam uzdevis noskaidrot Krievijas sūtītās naudas ceļus ukraiņu politiķu un teroristu grupējumu finansēšanai.

«Pie manis vērsās sens paziņa, kurš šobrīd šobrīd dzīvo Maskavā, un saziņas procesā ar viņu noskaidrojās, ka viņš nodarbojas Putina fondā tieši ar nekārtību organizēšanu Ukrainā. Šis fakts tika ziņots pretizlūkošanas vadībai, jo es uzskatu, ka tas ir pretizlūkošanas, nevis UDD (Ukrainas Drošības dienests) darbs,» paziņoja Germans.

Viņš pavēstīja, ka «pretizlūkošana devusi viņam pilnvaras izpētīt sakarus, kāda nauda nāk uz Ukrainu, kam un caur ko, kurš finansē kādas politiskās partijas un darboņus, teroristiskās grupas,kurās teritorijās».

Tikmēr prokuratūra noliegusi, ka Germans bijis pretizlūkošanas, kas ir UDD apakšstruktūra, vai UDD aģents.

Atklātībā nonāca pat fotogrāfija, kur Babčenko redzams asins peļķē. Fotogrāfijas inscenēšanai tika izmantotas cūkas asinis un speciālā kosmētika, ceturtdien atklāja Babčenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu