Noskaties: «Misters & Nospiedumi» un Ansis un Imanta Nīgale jaunā video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Folka/hiphopa apvienība «Misters & Nospiedumi» sadarbībā ar reperi Ansi un postfolkloras mūziķi Imantu Nīgali radījuši video dziesmai «Kur pie vella?», kas iekļauta nesen izdotajā «Misters & Nospiedumi» albumā «Nospiedumi».

«Rīdzenes sarunas, māja-kuģis – tie ir tikai daži gadījumi, kad pie varas esošie nodemonstrējuši cinismu, izmantojot varu un ietekmi, lai uzceltu sev zelta pilis. Tikmēr parastie cilvēki pasūta sev drēbes lētos ķīniešu portālos, iepērkas humpalās un sapņo par lietotu auto līzingā. Šāda veida nevienlīdzību bija izjutuši jau mūsu senči, to apdziedot dainās. Dziesmas piedziedājumā ir izmantoti tautasdziesmu teksti, un tie neticami precīzi raksturo mūsdienu situāciju, kurā vieni raujas melnām mutēm, lai sev nodrošinātu iztiku, kamēr citi iedzīvojas bagātībā uz citu rēķina,» dziesmas ideju skaidro Misters.

Dziesma radīta, sadarbojoties talantīgu mūziķu kolektīvam. Repa daļu dziesmā izpilda Misters, savukārt viesa statusā dziesmai pievienojies arī 2017. gada «Zelta mikrofona» balvas laureāts reperis Ansis. Dziesmu ar vokālo dziedājumu papildina postfolkloras mūziķe Imanta Nīgale, kas izdzied tautasdziesmu tekstus. Mūziku radījis producents Noitro sadarbībā ar Edgaru Zilbertu. Mandolīnu spēlē Krišjānis Sils un Imanta Nīgale.

Video scenārija autors un režisors Edgars Zilberts, bet montāža un filmēšana Ansis Landorfs. Uģis Točs - mīms no Rīgas pantomīmas.

«Dziesma kopumā ir veltīta sociālās nevienlīdzības un materiālo vērtību tēmām. Domājot par šo tēmu, es vēlējos runāt par to, kas ir kopīgs man un cilvēkiem, kuru galvenais dzīves azarts ir nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas. Esmu gatavs uz daudz ko, lai uzvarētu savā spēlē, kāds cits ikdienā iet gulēt un mostas ar domu par to, kā no savas naudas uztaisīt vēl lielāku naudu. Beigu beigās šķiet, ka tas ir tikai sports. No malas mēs droši vien izskatāmies kā basketbolisti un futbolisti, kas cenšas gūt pēc iespējas vairāk punktu, skraidot pa hokeja laukumu,» komentē Ansis.

Skaņdarbs «Kur pie vella?» ir iekļauts jaunajā «Misters & Nospiedumi» albumā, kurā tāpat ietverta jau plašāku atpazīstamību guvusī dziesma «Darbu raugi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu