Ansis un Kristīne Pāže piedāvā jaunu kopdziesmu «Zemes stunda»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klajā tiek laista Anša un Kristīnes Pāžes kopdarbs «Zemes stunda», kuru producējis Kaspars Ansons. Ansis, kurš šogad saņēma «Zelta mikrofona» balvu par gada labāko hiphopa albumu «Balzams», dziesmu komentē šādi: «Vispār nometnē piedalījos kā dziesmu tekstu autors, nevis izpildītājs, bet dziesmā repot mani pierunāja komanda. Sākām ar piedziedājumu, no kura pamazām atvasinājām dziesmas melodiju un ritmu, tad es izgāju «trimdā» uz gaiteni, pasēdēju pāris stundas uz palodzes un atnācu atpakaļ ar pabeigtu tekstu. Tāds ir stāsts par to, kā es pirmoreiz mūžā uzrakstīju dziesmu par mīlestību.»

K. Pāže, viena no dziesmas izpildītājām, par dziesmas tapšanas procesu izsakās šādi: «Process bija ļoti patīkams un pozitīvs. Mūsu mērķis bija uztaisīt labu latviešu repa gabalu un, manuprāt, mums tas izdevās kā cerēts.»

«Zemes stunda» tika radīta dziesmu rakstīšanas nometnes «RIGaLIVE» 2. sesijas ietvaros, kura norisinājās šā gada pavasarī ar mērķi veicināt vietējo un starptautisko mūzikas industrijas pārstāvju savstarpējo sadarbību, celt profesionalitātes līmeni, kā arī apmainīties ar pieredzi. «RIGaLIVE» 2. sesija norisinājās trīs dienas, kurās dalībnieki tika sadalīti komandās, lai katra komanda vienā dienā radītu kādas jaunas dziesmas demo versiju. Tajā piedalījās 24 mūziķi, to starpā Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Linda Leen, Ansis, Arnis Račinskis un Markus Riva. No 16 nometnē tapušajām kompozīcijām «Zemes stunda» ir pirmā dziesma, kura tiek nodota klausītājiem.

«Zemes stunda» pašu «RIGaLIVE» dalībnieku starpā tika atzīta par nometnes labāko dziesmu. Balvā par šo visiem trim dziesmas autoriem no Red Bull tiek dāvināts pilnībā apmaksāts brauciens uz Polijas mūzikas festivālu «Open’er».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu