Meklēs risinājumus, lai Kontroles dienests vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ministru kabinets šodien vienojies izveidot darba grupu, kas meklēs risinājumus, lai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienesta) vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā, šodien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Ministri konceptuāli atbalstījuši premjera priekšlikumu mainīt Kontroles dienesta pārraudzības modeli, lai stiprinātu dienesta funkcionālo kapacitāti, neatkarību un dienesta priekšnieka pilnvaras.

Pēc premjera teiktā, risinājumus minētajiem jautājumiem līdz šā gada 10.augustam izstrādās darba grupa, kuras sastāvā būs pārstāvji no Valsts kancelejas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Kontroles dienesta. Nepieciešamības gadījumā darba grupā varēs piesaistīt citus ekspertus.

Darba grupai līdz 10.augustam Ministru kabinetā jāiesniedz sagatavoti grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, Prokuratūras likumā, kā arī Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Kučinskis norādīja, ka ir grūti reorganizēt iestādi, ja pats dienests to nevēlas, tāpēc premjers pieļāva, ka jaunais Kontroles dienesta vadītājs varētu uzņemtos minētās darba grupas vadību.

Ministru prezidents tuvākajā laikā plāno tikties ar ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera nominēto Kontroles dienesta vadītāja amata kandidāti, advokāti Ilzi Znotiņu, lai pārrunātu nepieciešamās pārmaiņas dienestā. Kučinskis pauda cerību, ka Znotiņa pieņems izaicinājumu un kļūs par Kontroles dienesta vadītāju.

Jau ziņots, ka pirms akceptēt piedāvājumu ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka amatu advokāte Ilze Znotiņa vēlas vienoties par veicamajiem uzdevumiem ar Finanšu sektora attīstības padomes pārstāvjiem, aģentūrai LETA pastāstīja Znotiņa.

Viņa atzina, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir piedāvājis viņai ieņemt Kontroles dienesta priekšnieka amatu. Tomēr pirms pieņemt šo piedāvājumu Znotiņa vēlas vienoties par izpildāmajiem īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu