ASV izsludina $5 miljonu atlīdzību par palīdzību Pakistānas talibu līdera notveršanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Valsts departaments ceturtdien izsludinājis piecu miljonu ASV dolāru (aptuveni četru miljonu eiro) atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert Pakistānas talibu līderi Maulanu Fazlullu.

Atlīdzība izsludināta par informāciju, kas palīdzētu identificēt vai atrast Fazlullu, kurš vada talibu bruņoto organizāciju «Tehreek-e-Taliban Pakistan» (TTP).

ASV Valsts departaments izsludinājis arī trīs miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību par palīdzību Pakistānas talibu kustības atzara «Jamaat-ul-Ahrar» (JuA) līdera Abdula Vali notveršanā un trīs miljonu ASV dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu aizturēt grupējuma «Lashkar-e-Islam» līderi Mangalu Bagu.

Valsts departaments norādījis, ka TTP darbības liecina par ciešu sadarbību ar teroristisko organizāciju «Al Qaeda», un visi trīs minētie grupējumi apdraud ASV drošību.

Saskaņā ar ASV amatpersonu teikto, TTP apmācīja spridzināšanā pakistāniešu izcelsmes amerikāni Faisalu Šahzadu, kurš 2010.gada 1.maijā Ņujorkas Taimskvērā mēģināja uzspridzināt automobili.

Tiek uzskatīts, ka TTP atbildīga arī par vairāk nekā 150 cilvēku noslepkavošanu Pešāvaras skolā 2014.gada decembrī, un deviņu cilvēku nogalināšanu citā uzbrukumā Pešāvarā 2017.gada decembrī.

TTP ir arī atbildīga par mēģinājumu nogalināt bērnu izglītības tiesību aktīvisti Malalu Jusafzai.

Malala 2012.gadā sašāva galvā, jo jauniete iestājās par meiteņu tiesībām uz izglītību. Meitene izdzīvoja un pārcēlās no Pakistānas uz Lielbritāniju.

2014.gadā viņa kopā ar Indijas bērnu tiesību aktīvistu Kailašu Satjarti saņēma Nobela Miera prēmiju, kļūstot par visu laiku jaunāko prēmijas laureātu.

ASV bezpilota lidaparāta uzbrukumā šā gada janvārī tika nogalināts TTP līdera vietnieks Halids Mehsuds, ziņoja TTP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu