Pakistānas talibi nespēj vienoties par jauno līderi (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Parwiz / REUTERS

Pakistānas talibi atlikuši jaunā līdera izraudzīšanos, lai izvairītos no šķelšanās, jo divas grupas izvirzījušas savus kandidātus, paziņoja avots grupējumā.

Divas konfliktējošas grupas izvirzījušas katra savu kandidātu kaujinieku grupējuma vadīšanai. Talibu padome tiekas Afganistānā un varētu izraudzīties trešo kandidātu, lai izvairītos no konflikta pāraugšanas asinsizliešanā.

Līdzšinējais Pakistānas talibu līderis, viens no pasaulē meklētākajiem teroristiem mulla Fazlulla tika nogalināts pagājušajā nedēļā bezpilota lidaparāta triecienā Afganistānas austrumos.

Mulla Fazlulla tika ievēlēts Pakistānas talibu vadoņa amatā 2013.gadā, kad viņa priekšgājējs Hakimulla Mehsuds bija zaudējis dzīvību ASV drona triecienā. Arī toreiz izcēlās konflikts par pēcteci, kurā tika nogalināti desmitiem kaujinieku.

Martā ASV Valsts departaments bija izsludinājis piecu miljonu dolāru atlīdzību par informāciju, kas novestu pie Fazlullas atrašanas.

Pakistānas politiskie un militārie līderi pieprasījuši, lai starptautiskie un afgāņu drošības spēki apņēmīgāk vēršas pret Fazlullas grupējumu, kas šobrīd bāzējas Afganistānā.

Pakistānas talibi desmit gados nogalinājuši ap 70 000 pakistāniešu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu