Par atrašanos darbā reibumā no amata atcelts tiesnesis Arvis Garais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saeima ceturtdien atbalstīja Rēzeknes tiesas tiesneša Arvja Garā atcelšanu no amata.

Par tiesneša atcelšanu nobalsoja 71 deputāts, neviens neatturējās un nebija pret.

Saeimas Juridiskās komisijas iesniegumā parlamenta prezidijam minēti kādas disciplinārlietas materiāli.

Tiesneša Garā atcelšanu no amata ierosinājusi Tiesnešu disciplinārkolēģija, kurai nav radušās saprātīgas šaubas par liecībām, ka tiesnesis darba vietā atradies alkohola reibumā. Pats tiesnesis sniegtajā paskaidrojumā gan to noliedz, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tiesnesis vēl pērn esot solījis, ka labosies, tomēr solījumu neesot turējis, liecina disciplinārlietas materiāli. Tāpat tiek norādīts, ka konstatēts, ka atsevišķi tiesneša veidotie procesuālie dokumenti sastādīti pavirši, bieži vien pretrunīgi, radot iespaidu par komandas redaktora «copy-paste» izmantošanu.

Atsaucoties arī uz papildus informāciju par Garā neatbilstošu rīcību, Disciplinārkolēģija tiesneša atrašanos alkohola reibumā darba vietā novērtējusi kā necienīgu, kas negatīvi ietekmē gan paša tiesneša, gan tiesas reputāciju.

Tiesneša amatā Garais stājās 2008.gada 30.janvārī.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka saistībā ar tiesu reformu 2016.gadā Garais no Balvu rajona tiesas tika pārcelts darbā uz Rēzeknes tiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu