Akinjemi atzīts par Latvijas futbola virslīgas labāko spēlētāju maijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Līgats/synottipvirsliga.lv

Par «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas maija labāko spēlētāju balsojumā atzīts «Ventspils» vienības uzbrucējs Adeleke Akinjemi, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņems RFS galvenais treneris Valds Dambrausks.

Uz labākā spēlētāja balvu LFF Treneru padome un biedrība «Latvijas Futbola Virslīga» izvirzīja piecus kandidātus, bez Akinjemi arī RFS spēlētājus Maksimu Marusiču un Kasparu Ikstenu, kā arī Jāni Ikaunieku no «Liepāja»/«Mogo» un Alekseju Višņakovu no valsts čempiones Jūrmalas «Spartaka».

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā uzvarēja Akinjemi, kurš savāca 44 punktus, kamēr Višņakovs atpalika par trim punktiem, Ikaunieks tika pie 22 punktiem, bet Ikstens un Marusičs attiecīgi pie desmit un deviņiem punktiem.

Nigērietis Akinjemi šosezon ir ventspilnieku uzbrukuma balsts, labāko vārtu guvēju galvgalī dalot pirmo vietu ar Višņakovu, abiem izceļoties ar astoņiem precīziem sitieniem.

Maijā Akinjemi pretiniekus pārspēja piecas reizes, tostarp iesita «hat-trick» uzvarā ar 4:1 pret «Liepāja»/«Mogo», kā arī realizēja 11 metru soda sitienu mača kompensācijas laikā, izraujot «Ventspilij» neizšķirtu 2:2 pret «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu.

«Ventspils» ir vienīgā virslīgas komanda, kura šosezon nav zaudējusi, tiekot pie sešām uzvarām un četriem neizšķirtiem desmit mačos, tomēr kopvērtējumā tā ar 22 punktiem ir otrā, kamēr trīs punkti vairāk ir RFS komandai.

RFS vienība, kuru vada Dambrausks, maijā izcīnīja četras uzvaras, bet vienu maču noslēdza neizšķirti.

Akinjemi un Dambrausks balvas saņems piektdien, kad viņu pārstāvētie klubi aizvadīs 11. kārtas spēles. «Ventspils» uzņems Jūrmalas «Spartaku», bet RFS mērosies spēkiem ar pastarīti «Valmiera Galss»/ViA.

Par aprīļa labāko virslīgas spēlētāju tika atzīts «Liepāja»/«Mogo» uzbrucējs Artūrs Karašausks, bet labākā trenera balva tika liepājnieku stūrmanim Tamazam Pertijam.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība «Latvijas Futbola Virslīga», kam seko sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums «Facebook», savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu