Sevastova un Gulbis sāks «French Open» čempionāta pamatturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisisti Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis šodien Parīzē sāks dalību sezonas otrā «Grand Slam» turnīra - Francijas atklātā čempionāta («French Open») - pamatsacensībās, abiem aizvadot pirmās kārtas cīņas.

Pirmais kortā dosies Gulbis, kurš plkst.12 pēc Latvijas laika «Roland Garros» astotajā laukumā sāks maču pret Žilu Milleru no Luksemburgas.

Tikmēr Sevastova savu pirmās kārtas cīņu aizvadīs 15. kortā, mērojoties spēkiem ar Marianu Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Šis mačs būs otrais minētajā laukumā un sāksies aptuveni plkst. 13.30 pēc Latvijas laika.

Pasaules ranga 162. vietā esošais Gulbis «French Open» pamatturnīrā spēlēs jau 12. gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Pēc tam viņš papildus izlozē tika pielozēts pie ranga 34. raketes Millera, kurš turnīrā izlikts ar 29. numuru.

Abi tenisisti savā starpā līdz šim spēlējuši vienu reizi - 2011.gada ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā uzvaru 3-6, 7-6 (7:4), 6-4, 7-6 (7:5) svinēja Millers.

Jāpiebilst, ka Luksemburgas tenisists Parīzē ieradies ar trīs zaudējumu sēriju.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šā gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Milleram labākais sniegums «Roland Garros» kortos bijis pieticīgāks, jo viņš divas reizes sasniedzis vien otro kārtu, iepriekš to spējot 2015.gadā. Millers debiju šajā turnīrā piedzīvoja vēl tālajā 2003.gadā, bet pirmo reizi pamatsacensībās spēlēs divus gadus vēlāk.

Karjeras laikā Millers rangā bijis arī 21.vietā, ko sasniedza pērn jūlijā. Viņam ir divi ATP turnīru uzvarētāja tituli, abus izcīnījis pērn, kad triumfēja Sidnejā un Hertogenbošā.

Gulbja un Millera dueļa uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar itāli Mateo Beretīni, kurš rangā rodams 96.vietā. Viņš svētdien pirmās kārtas mačā ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-1 uzvarēja vācieti Oskaru Oti, kurš ir planētas 157.rakete.

Tikmēr WTA ranga 19.rakete Sevastova un Dukē-Marinjo, kura ir planētas 112.rakete, savā starpā tikušās četras reizes, panākumus dalot uz pusēm. Iepriekšējā tikšanās reize bija 2016.gadā Maljorkā, kad uzvarēja Sevastova, pēcāk Latvijas tenisistei tiekot līdz šā turnīra finālam.

Latvijas tenisiste turnīrā ir izlikta ar 20.numuru. Debiju «French Open» viņa piedzīvoja 2009.gadā, bet labāko turnīru «Roland Garros» māla kortos aizvadīja pērn, kad sasniedza trešo kārtu.

Tikmēr kolumbiete pamatturnīru sasniedza pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Viņa Parīzes galvaspilsētā, kurā allaž norisinās sezonas otrais «Grand Slam» turnīrs, debitēja 2008.gadā, bet pamatturnīru pirmo reizi sasniedza gadu vēlāk. Pērn Dukē-Marinjo šajā turnīrā sasniedza trešo kārtu, kas viņai ir līdz šim labākais rādītājs.

Kolumbiete 2015.gada oktobrī rangā bija 66.vietā, kas viņai ir rekords. Viņa 2010.gadā uzvarēja mājās notikušajā Bogotas WTA turnīrā, tiekot pie sava pirmā un līdz šim pēdējā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Sevastovas un Dukē-Marinjo cīņas uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar itālietes Kamilas Džordži un amerikānietes Greisas Minas dueļa veiksminieci.

Pērnā gada «Frenh Open» uzvarētāja Aļona Ostapenko šā gada turnīra pirmās kārtas mačā svētdien ar rezultātu 5-7, 3-6 zaudēja Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai.

Ostapenko un Sevastova piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur pirmā spēlēs kopā ar Jeļenu Vesņinu no Krievijas, bet Sevastovas pāriniece būs Mendija Minella no Luksedmburgas.

Nākamnedēļ sāksies Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

Francijas atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izlikta pērnā gada fināliste Simona Halepa, kura šobrīd ir planētas pirmās raketes godā. Pirmajā kārtā rumāniete tiksies ar amerikānieti Elisoni Rīski, kura WTA rangā atrodama 105.pozīcijā.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc divām nedēļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu