Girgensons nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vienīgais latviešu hokejists Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons no Bufalo «Sabres» komandas šogad nevarēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā, pirmdien paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

24 gadus vecajam Girgensonam sezonas laikā iekrājušās vairākas traumas, līdz ar to šogad «Sabres» pārstāvis Latvijas izlasei pasaules čempionātā Dānijā nevarēs palīdzēt.

Savas karjeras laikā Girgensons piedalījies četros pasaules čempionātos, kuros 25 spēlēs uzbrucējs izcēlies ar 5 vārtu guvumiem un 1 rezultatīvu piespēli.

Iepriekš Girgensons veiksmīgi pārstāvējis arī Latvijas U-20 junioru un U-18 jauniešu izlases.

Girgensons šosezon piedalījās 71 spēlē NHL regulārajā čempionātā, guva 7 vārtus un veica 8 rezultatīvas piespēles. Savukārt kopumā NHL spēlētāja karjerā viņa kontā ir 348 spēles, 44 vārti un 57 piespēles.

Gatavojoties pasaules čempionātam, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase iesāka pārbaudes spēļu, ciešot zaudējumus izbraukumā ar 2:3 un 2:6 pret Norvēģiju.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Jāņa Kalniņa un Ivara Punnenova, kuriem arī vajag veseļoties.

Tāpat sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda, bet iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Kopā līdz pasaules čempionātam izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Mājās pirmās spēles tiks aizvadītas trešdien un ceturtdien pret Somiju, tad 20.-21. aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28. aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1. maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4. maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu