Nepilnības e-veselības sistēmā novērsīšot SIA «Santa Monica Networks»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms kāda laika izveidojušās nepilnības e-veselības sistēmā ir jānovērš starptautiskam uzņēmumam SIA «Santa Monica Networks», šodien vēsta laikraksts «Latvijas Avīze».

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uģis Bērziņš pastāstīja, ka uzņēmums ir piedalījies valsts elektronisko iepirkumu konkursā par ekspertu pakalpojumiem un uzvarējis un ka e-veselību neuzlabo kāds viens ārvalstu eksperts, bet gan komanda, kurā ir pašmāju speciālisti un ārvalstu kolēģi.

Bērziņš stāstīja, ka «Santa Monica Networks» starptautiskās grupas uzņēmumi veic informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras integrācijas darbus, kas ietver datu tīklu, serveru, datu glabātavu un drošības risinājumu arhitektūras izveidi un risinājumu piegādi.

«Mūsu starptautiskā ekspertu komanda IT vidē ir plaši pazīstama kā augstākā līmeņa profesionāļi, un mēs ieviešam vissarežģītākās tīkla un drošības tehnoloģijas. Mūsu klientu un sadarbības partneru vidū ir vairāk nekā puse Latvijas uzņēmumu, kuriem ir savi pakalpojumu sniedzēja vai korporatīvā līmeņa datu tīklu un datu centri. Mēs arī konsultējam esošās infrastruktūras turētājus, kuri no mums nav iegādājušies šo infrastruktūru. Lai arī mums ir sava augsti novērtēta ekspertu komanda, mēs nekautrējamies sarežģītās situācijās pieaicināt ražotāju ekspertus, piemēram, «Microsoft», «Hewlett Packard», «Enterprise», «Cisco», «Palo Alto Networks» un citus,» stāstīja Bērziņš.

Bērziņš precizēja, ka e-veselībai piesaistītie ārvalstu speciālisti kopā ar Latvijas speciālistiem nelabo kļūdas e-veselībā, bet gan optimizē esošās aparatūras resursus, lai sistēma strādātu ātrāk un neveidotos sastrēgumi.

«Es nevēlos sīki un smalki skaidrot, kā notiek aparatūras resursu optimizācija, vien paskaidrošu, ka eksperti nestrādā par milzīgām naudas summām, tie nav simtiem tūkstošu eiro, tie ir saprātīgi cipari, un nauda netiek tērēta nelietderīgi,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka pakalpojumi, ņemot vērā publisko iepirkumu likumu, esot iegādāti par konkurējošām cenām.

Viņš gan nevarēja pateikt, cik ātri tiks pabeigts darbs, lai pilnveidotu e-veselību, jo tā «ir ļoti kompleksa sistēma ar sarežģītiem serveriem». Daudz kas jau esot paveikts, taču sistēma ir attīstības stadijā un tās slodze visu laiku pieaugot, un tai ir jāseko līdzi.

«Firmas.lv» dati liecina, ka 2017.gadā «Santa Monica Networks» strādāja ar apgrozījumu 9,117 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 4,5% un bija 1,08 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 42 600 eiro. «Santa Monica Networks» vienīgais īpašnieks ir SIA «SMN Group», kuras lielākā īpašniece ir komandītsabiedrība «EuVECA Livonia Partners Fund I» (50,99%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu