Lielveikalu tīkls «Sky» atteicies no sprostos dētu olu tirdzniecības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Lielveikalu tīkls «Sky» atteicies no sprostos dētu olu tirdzniecības, informēja veikalu tīkla pārstāve Renāte Vītola.

«Sky» lēmumu pieņēmis, sadarbojoties ar biedrību «Dzīvnieku brīvība», un jaunās veikalu tīkla politikas īstenošana sākta bez pārejas perioda.

«Sky» lielveikalu tirdzniecības direktore Evija Andrijonoka norādīja, ka uzņēmums jau ilgāku laiku meklēja iespējas izslēgt no sortimenta sprostos dētas olas un piedāvāt pircējiem produkciju, kas atbilst augošajiem dzīvnieku labturības standartiem pasaulē. «Ar gandarījumu un pārliecību, ka šo lēmumu novērtēs arī mūsu pircēji, varam teikt, ka intensīva darba rezultātā tas ir izdevies,» sacīja Andrijonoka.

«Dzīvnieku brīvības» pārstāve Alise Miļūna pauda gandarījumu par «Sky» lēmumu atteikties no sprostos dētu vistu olu tirdzniecības, norādot, ka tas Latvijai ir nozīmīgs solis mūsdienīgas uzņēmumu sociālās atbildības politikas virzienā. «Kā zināms, sprostu sistēma ir pret dzīvniekiem ļoti nežēlīga prakse, kurai ir daudz alternatīvu. Aicinām Latvijas uzņēmumus iedvesmoties no šā pozitīvā piemēra un tam sekot,» uzsvēra Miļūna.

«Sky» lēmums atspoguļo dzīvnieku labturības tendenci visā pasaulē. Arvien vairāk starptautisku uzņēmumu apņemas uzlabot industriālās lopkopības praksi, atsakoties no sprostos turētu dējējvistu olām. Par atteikšanos paziņojuši tādi pasaulē pazīstami veikalu tīkli kā «Costco», «Walmart», «Aldi», «Lidl», «Carrefour», «Tesco», «Spar», «Coop» un citi. Savukārt Latvijā no sprostu olām apņēmies atteikties veikalu tīkls «Rimi Baltic» un vairāki ēdināšanas uzņēmumi, tostarp «Neiburgs», «Rocket Bean Roastery», «ID Gourmet», «Domini Canes», «Goldingen Room», kā arī viesnīca «Wolmar».

Jau ziņots, ka mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA «Rimi Latvia» paziņojis, ka līdz 2025.gadam tas plāno pilnībā atteikties no sprostos dētu vistu olu tirdzniecības. Tāpat minēto soli apsver arī mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA «Maxima Latvija».

Lielveikalu «Sky» īpašniece SIA «Skai Baltija» 2016.gadā strādāja ar 32,601 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 354 671 eiro apmērā. Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 33,554 miljoni eiro, bet peļņa - 121 068 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

SIA «Skai Baltija» dibināta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 438 240 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Kiprā reģistrētā kompānija «Carberry Trading Limited».

Rīgā kopumā atrodas četri «Sky» lielveikali - K.Ulmaņa gatvē 122, Krasta ielā 56, Hipokrāta ielā 28 un iepirkšanās centrā «Sky&More», Duntes ielā 19a. «Sky» lielveikali ietilpst «RX Grupā». «RX Grupas» uzņēmumu vidū ir «Sky», «Orange cash&carry», «RSkorpions», «RX Loģistika», iepirkšanās centrs «Sky&More» un «Cup&Cino».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu