«Balticovo» plāno ieguldīt ieguldīt 3,3 miljonus eiro ārpus sprostiem dētu olu ražošanas paplašināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Olu un olu produktu ražotājs «Balticovo» plāno ieguldīt ieguldīt apmēram 3,3 miljonus eiro ārpus sprostiem dētu olu ražošanas paplašināšanā, aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka «Balticovo» plāno iegādāties atvērtā tipa olu ražošanas iekārtu par 1,3 miljoniem eiro un atvērtā tipa jaunputnu audzēšanas iekārtu par vienu miljonu eiro, kā arī atvērtā tipa būru bateriju dējējvistu Nr.2 (kūtī turētu dējējvistu) audzēšanai par apmēram miljonu eiro.

«Balticovo» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Agra Lieģe aģentūrai LETA atgādināja, ka jau 2016.gadā uzņēmums pieņēma stratēģisku lēmumu būvēt jaunas vistu novietnes ar mērķi paplašināt «Balticovo» ārpus sprostiem dētu olu ražošanu. Plānos ietilpst gan ieguldījumi putnu fabrikā Iecavā, kur iecerēts paplašināt kūtī turētu vistu olu ražošanu, gan uzņēmuma Madonas ražotnē, kur iecerēts attīstīt brīvos apstākļos turētu vistu olu ražošanu. Investīcijas 3,3 miljonu eiro apmērā ir daļa no ieguldījumiem šī mērķa sasniegšanā.

Viņa piebilda, ka lēmums paplašināt kūtī turētu un brīvos apstākļos turētu vistu olu ražošanu ir pieņemts saistībā ar augošo pieprasījumu pēc ārpus sprostiem dētām olām tādās valstīs kā Zviedrija, Dānija, Vācija un citas. Šajās valstīs aug pieprasījums ne tikai pēc 2.numura čaumalu olām, kuras iegūst no kūtī turētām vistām, un 1.numura čaumalu olām, kuras dēj brīvos apstākļos turētas vistas, bet arī pēc augstas pievienotas vērtības pārstrādātiem olu produktiem, piemēram, vārītām lobītām olām un olu kulteņiem.

Informācija iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka atvērtā tipa olu ražošanas iekārtu, atvērtā tipa jaunputnu audzēšanas iekārtu iegādei «Balticovo» plāno piesaistīt finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma «Ieguldījumi materiālajos aktīvos» apakšpasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē». Iepirkumu konkursos par iekārtu iegādi pretendenti var pieteikties līdz 14.aprīlim.

Jau ziņots, ka «Balticovo» apgrozījums 2016.gadā bija 44,589 miljoni eiro, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās divas reizes un bija 2,713 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

«Balticovo» pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu