Blaters pauž nožēlu par pārāk ilgo atrašanos FIFA prezidenta amatā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nežēlastībā kritušais bijušais Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, kurš saistībā ar korupcijas skandālu amatu zaudēja 2015.gadā, nožēlo, ka nav agrāk atkāpies no posteņa.

Pašlaik 81 gadu vecais Blaters FIFA prezidenta amatā pavadīja 17 gadus. No amata šveicietis tika atbrīvots pēc aizdomīga maksājuma divu miljonu Šveices franku (1,8 miljonu eiro) apjomā bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī.

«Man vajadzēja atkāpties jau agrāk,» intervijā Šveices laikrakstam «SonntagsBlick» sacīja Blaters, piebilstot, ka viņa izspiešana no FIFA vadītāja amata bijusi «atvieglojums».

Vēl 2015.gada maijā Blateru amatā ievēlēja uz piekto termiņu, bet tikai dažas dienas vēlāk viņš paziņoja, ka atkāpsies no prezidenta posteņa.

Tikmēr pašreizējo FIFA prezidentu Džanni Infantīno pagājušajā gadā organizācija attaisnoja pēc izmeklēšanas par privāto lidmašīnu izmantošanu, līdzekļu izlietošanu, darbinieku nolīgšanas metodēm un līgumu slēgšanu.

Savukārt jūnijā FIFA paziņoja, ka pret Infantīno nav sākta nekāda izmeklēšana saistībā ar viņa lomu Āfrikas Futbola konfederācijas prezidenta vēlēšanās.

«Es par to neko nezinu. Zinu tikai to, ka daži bijušie kolēģi FIFA vērsās ētikas komitejā, taču jau pēc trim vai četrām nedēļām tika izmesti no organizācijas,» sacīja Blaters.

Blaters intervijā arī paudis neapmierinātību ar video atkārtojumu sistēmas (VAR) ieviešanu, ko izmēģināja Konfederāciju kausa izcīņā Krievijā.

«Spēle zaudē savu pievilcību... Tiesnešiem jāatstāj iespēja kļūdīties. Ko tagad dara FIFA, ir delikāta un bīstama lieta,» norādīja Blaters.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu