Pretstatā Infantīno Blaters neatbalsta video tiesnesi futbolā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET

Bijušais Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters nav vienisprātis ar pašreizējo organizācijas vadītāju Džanni Infantīno, neatbalstot video tiesnesi (VAR), kas varētu tikt ieviests šāgada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā, jo, pārbaudot šo sistēmu Vācijā, turpinoties problēmas.

«Nevar to izmantot Pasaules kausā kā tādu jūrascūciņu, nopietni iejaucoties spēlē,» Blaters izteicies trešdien iznākušajā vācu žurnālā «Sport Bild».

2015.gadā tagad 81 gadu veco Blateru FIFA ētikas komiteja atstādināja no futbola uz astoņiem gadiem par apšaubāmu divu miljonu Šveices franku (1,7 miljonu eiro) pārskaitījumu bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī. Vēlāk FIFA apelāciju komiteja samazināja Blateram sodu līdz sešiem gadiem, kamēr Platinī izcieš četru gadu diskvalifikāciju.

Savas 17 gadu ilgās valdīšanas laikā FIFA prezidenta amatā Blaters vienmēr skeptiski izturējies pret dažādiem tehniskiem jaunievedumiem, taču piekrita vārtu līnijas tehnoloģijai 2014.gada PK finālturnīrā Brazīlijā, kad četrus gadus agrāk Dienvidāfrikas Republikā bija pieļauti kļūdaini tiesnešu lēmumi.

«Video izmantošana Krievijā būtu kļūda, jo tā vēl nav nobriedusi un dažādās valstīs to lieto dažādi,» sacīja Blaters.

Turpretī Infantīno decembra beigās, uzstājoties konferencē Dubaijā, atzīmēja, ka VAR izmēģinājumos «pagaidām rezultāti bijuši ļoti iedrošinoši, ļoti pozitīvi».

«Kļūdaini lēmumi ir tikuši mainīti par labu pareizajiem. Dažreiz tas prasījis dažas sekundes vairāk, taču esam ļoti pozitīvi noskaņoti par VAR lielo ieguldījumu modernajā futbolā,» pauda FIFA prezidents. «Lai palīdzētu tiesnešiem, to var izmantot visā pasaulē.»

Starptautiskā Futbola asociācijas padome (IFAB) savā gadskārtējā sanāksmē 2.martā lems par to, vai tiesneši izmantos video palīdzību no 14.jūnija līdz 15.jūlijam paredzētajā finālturnīrā, taču tiek gaidīts, ka VAR ieviešana tiks apstiprināta.

Vācijas bundeslīgā VAR izpelnījies spēcīgu kritiku par dažādo lietojumu un izmēģinājumu laikā pieļautajām kļūdām.

Līdz šim VAR pārbaudīts 13 valstīs, arī Itālijas A sērijā un Amerikas Futbola līgā (MLS), tāpat kā Konfederāciju kausā un Pasaules klubu kausā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu