Dizaina kļūdas, kuras pieļauj mājdzīvnieku saimnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Adoptējot sunīti vai iegādājoties kaķēnu, saimnieki nekavējoties steidz sapirkt dzīvniekam visu nepieciešamo - barību, gultiņu, bļodiņas ēšanai, rotaļlietas un citus svarīgus piederumus. Tikai retais aizdomājas par mājokļa iekārtojuma pielāgošanu jaunajam ģimenes loceklim. Izrādās, ka interjers ietekmē ne tikai cilvēka labsajūtu, bet arī dzīvnieka uzvedību - ja mīlulis uzvedas savādi, tas var liecināt, ka mājdzīvnieks mājās nemaz nejūtas tik ērti.

Košas krāsas

Par spīti izplatītajam mītam par suņu un kaķu redzi šie dzīvnieki pasauli nemaz neredz melnbaltu. Tieši pretēji - dzīvnieki dažas krāsas spēj saskatīt pat labāk nekā cilvēki. Turklāt mīļdzīvnieku redze uztver arī ultravioleto staru B spektru, kas nozīmē, ka jebkādi fluorescējoši dekori vai kādi citi objekti, tostarp rotaļlietas un arī spilgtas sienas krāsas apžilbinās suņu un kaķu acis. Mājdzīvnieku labad izvēlies mierīgākus toņus sienām, bet bērniem - tumšākas krāsas rotaļlietas.

Foto: Unsplash

Koka grīdas

Par koka grīdām daudzi saimnieki var diskutēt - dēļu un parketa grīdas ir piemērotākas kucēnam, jo uz šādas grīdas mazais kunkulītis spēs vieglāk manevrēt un uz tās jutīsies stabili, kā arī koka grīdas ir siltākas un dažiem suņiem uz tām patiks gulēt. Taču suņa skraidīšana atstās labi manāmas skrāpējumu pēdas uz dēļiem un dārgā parketa, bet vecākam sunim uz grīdas slīdēs ķepas - vecāki suņi kļūst neveiklāki un tiem ir krietni nodilušāki nagi nekā gados jaunam ķepainim. Risinājums - suņa iecienītākajā «pastaigu» teritorijā ieklāj paklājiņu - tas ne tikai pasargās grīdu, bet būs arī iecienīta suņa spēļu zona un guļvieta.

Foto: Unsplash

Bīstamas interjera detaļas

Mājdzīvnieks reizēm ir kā mazs bērns - gluži kā gādājot par mazuļiem, ir nepieciešams māju padarīt drošāku arī mājdzīvniekiem un jau laikus novērst kādus negadījumus. Piemēram, daudzi suņi un kaķi māk attaisīt durvis un iesoļot kādā istabā, pagrabā vai garāžā un tur sadarīt nedarbus vai savainoties. Lai novērstu šādu situāciju, durvis aizslēdz vai nomaini parasto durvju rokturi pret apaļo rokturi. Kaķu saimniekiem ir īpaši jāuzmanās no logu atstāšanas pusvirus - kaķis var mēģināt izkāpt pa logu un iesprūst šaurajā spraugā.

Foto: Unsplash

Nepiemērota paklāja izvēle

Pūkaina vienas krāsas paklāja izvēli mājdzīvnieku saimniekiem var nākties rūgti nožēlot. Uz gaišiem vai, tieši pretēji, tumšiem paklājiem būs viegli saskatāmas dzīvnieku spalvas, kā arī dažādi nosēdumi un traipi no dzīvnieku palaidnībām. Savukārt pūkaini paklāji dzīvnieku sabiedrībā nolietosies pārāk ātri - suņi uz šādiem paklājiem mēdz vārtīties un gulēt, kas paklāja spalvu «nosēdina», un tas ātri vien sāk nelabi ost, savukārt kaķiem patīk paklājus plosīt ar nagiem. Tā vietā izvēlies plānu vai pat pītu melnbaltu paklāju ar sīku rakstu vai līnijām.

Foto: Unsplash

Mēbeļu krāsas atšķiras no dzīvnieka kažoka krāsas

Šķiet savādi, bet mēbeles ir vēlams pieskaņot dzīvnieka kažoka krāsai. Ja tavs kaķis vai suns ir balts, tā spalvas būs lieliski redzamas uz tumšām mēbelēm un mājas tekstila, taču uz baltām mēbelēm spalvas nebūs viegli pamanāmas. Savukārt dzīvnieki ar tumšu spalvu ātrāk «nosmērēs» gaišās mēbeles. Daudzkrāsaina kažoka dzīvnieku īpašniekiem lietderīgākas būs koka mēbeles ar izteiktu koka rakstu un interjera priekšmeti ar smalkiem zīmējumiem - uz šādām virsmām spalvas būs grūtāk pamanīt.

Foto: Pexels
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu