Blanks: Pret Sofijas CSKA neesam favorīti, bet neviens futbolists nepadosies

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas futbola komanda «Riga» pret Bulgārijas klubu Sofijas CSKA nav favorīte UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, taču futbolisti negrasās padoties un gatavi cīņai, sarunā ar aģentūru LETA pauda Kristaps Blanks, kurš strādā Rīgas vienības treneru kolektīvā.

Trešdien notikušajā izlozē rīdziniekiem pretiniekos tika ielozēta Bulgārijas titulētākā komanda CSKA. «Riga» komandai no izsētajām vienībām varēja nākt pretī arī Bratislavas «Slovan» no Slovākijas, «Kešla» no Azerbaidžānas, Skopjes «Rabotnički» no Maķedonijas un Belgradas «Partizan» no Serbijas.

«Visas izsētās komandas ir ar vārdu un vēsturi savā čempionātā. Ne pret vienu no šīm komandām nebūtu favorīti. Kā izloze lēmusi, tā būs - cīnīsimies ar CSKA. Redzēsim, ko spēsim likt pretī. Protams, favorīti ir viņi, bet neviens nepadosies. Vispirms brauksim uz Sofiju, kur centīsimies viņiem izrādīt pretestību,» stāstīja Blanks.

Blanks, kurš 2009.gadā Bulgārijā Latvijas izlases sastāvā piedalījās pārbaudes mačā, uzsver futbola atmosfēru šajā valstī.

«Fani CSKA komandai ir vairāk un aktīvāki, nevar salīdzināt ar Latviju. Uz spēlēm nāk daudz skatītāju. Ceru, ka tā būs arī Rīgā. Tomēr, lai pievilinātu skatītājus, vajadzīgs pozitīvs rezultāts pirmajā spēlē. Uzvara būtu pavisam fantastiski, bet, ja būs neizšķirts vai minimāls zaudējums, kas dotu cerību divu spēļu summā tikt tālāk, arī skatītājiem būs interesantāk atnākt un paskatīties maču,» skaidroja Blanks.

Bulgārijā jaunā sezona sāksies tikai pēc mēneša. CSKA šodien ieradusies treniņnometnē Austrijā, kur tiksies ar spēcīgām Japānas, Krievijas, Ukrainas un Dānijas komandām.

«CSKA ir sagatavošanās procesā, sākusi pirmssezonu. Ir atšķirība, vai komanda ir sezonas gaitā, vai arī tikai uzņem formu. Pirmās oficiālās spēles pēc ilga laika nav viegli aizvadīt. Varbūt tas arī mums nedaudz nāks par labu. Vēl neesam lēmuši, vai kāds dosies skatīties spēles klātienē. Tagad ir daudz moderno tehnoloģiju, ar kuru starpniecību var iegūt informāciju par pretinieku,» atklāja Blanks.

Maijā virslīgas mačā smagu traumu guva viens no vadošajiem «Riga» futbolistiem Oļegs Laizāns. Blanks gan atteicās prognozēt, kad pieredzējušais pussargs varētu atgriezties laukumā.

«Oļegs pakāpeniski atsāk individuālos treniņus. Viņa vecumā neko nedrīkst sasteigt. Labāk pilnvērtīgi iziet rehabilitācijas procesu un atgriezties veselam, nevis visu sasteigt un atsvaidzināt traumu. Izskatās, ka tuvākajās virslīgas spēlēs viņš noteikti nespēlēs. Vēl ir laiks. Skatīsimies, kādā formā viņš būs un vai būs 100% gatavs,» secināja Blanks.

«Riga» papildinājusi sastāvu ar pussargu Ivanu Lukjanovu un aizsargu Vladislavu Gabovu, kuri gan laukumā varēs doties tikai pēc 22.jūnija, kad virslīgā atvērsies transfēru logs.

«Šobrīd ir leģionāri, kuri pārbaudās, - ja apmierinās, tad pastiprinās komandu, ja ne, tad būs jāmeklē citi spēlētāji. Laiks ir, turklāt tūlīt vērsies vaļā transfēru logs, kurā sāksies īstais darbs ar spēlētāju piesaisti,» teica Blanks.

«Riga» komandai šobrīd traumu dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Bogdans Vaščuks un pussargs Ēriks Punculs, kuri trenējas pēc individuāla plāna. Tiesa, sastāvā atgriezies Armands Pētersons, kurš pēc vaiga kaula savainojuma izārstēšanas aizvada kopējos treniņus ar vienību. Pārēji visi ir gatavi spēlēt un izrādīt viens otram konkurenci, cīnoties par vietu sastāvā. Eirokausos nav leģionāru limita. Kuri būs spēcīgāki, tie arī tiks sastāvā,» norādīja Blanks.

Septiņās no 11 šosezon aizvadītajām virslīgas spēlēm «Riga» vārtus sargājis 22 gadus vecais Roberts Ozols, bet pārējās četrās cīņās cietoksnī stāvējis daudz pieredzējušākais Germans Māliņš. «Riga» ir Eirokausu debitante, un Ozolam šobrīd nav starptautisko spēļu pieredzes.

«Pašlaik Ozols ir ieņēmis pirmā numura lomu. Ja vārtsargs ir labā formā, viņam kaut kad jāsāk spēlēt arī augstākā līmenī, neskatoties uz viņa pieredzi. Ja vārtsargu treneris un pārējie treneri izlems, ka viņš ir atbilstošs, neviens uz vecumu neskatīsies,» minēja Blanks.

Šobrīd «Riga» komandas galvenā trenera vietu aizpilda Mihails Koņevs, bet paredzams, ka tuvākajā laikā galvaspilsētas klubs izziņos vienības nākamā stūrmaņa vārdu.

CSKA komanda par Bulgārijas čempioni kļuvusi 31 reizi, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Tiesa, pēdējos gados CSKA klubs piedzīvojis grūtus laikus, cīnījies ar naudas problēmām, izmests no augstākās līgas un arī ticis pie citiem īpašniekiem. Iepriekšējo reizi Sofijas vienība Bulgārijas čempionātā uzvarēja 2008.gadā, bet pēdējos divus gadus tā bijusi valsts vicečempione.

CSKA sastāvā savulaik ir spēlējuši Latvijas futbolisti Viktors Morozs un Maksims Uvarenko.

Šā dueļa uzvarētāja kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Austrijas vienību Mēdlingas «Admira Wacker».

«Ventspilij» pirmajā kārtā tika ielozēta Albānijas komanda Ģirokastras «Luftetari», bet «Liepāja» spēkosies ar Zviedrijas klubu Gēteborgas «Hacken».

«Ventspils» un «Liepāja» kvalifikāciju uzsāks savā laukumā, kamēr «Riga» pirmo maču aizvadīs viesos.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 12. un 19. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu