Līdzvērtīgi spēku samēri un titula noturēšana

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties Pasaules kausa futbolā izspēlēm, šķiet, var visai viegli apjukt lielajā komandu skaitā un pretinieku spēku samērā. Tāpēc arī šoreiz lūkojam pēc eksperta viedokļa, lai zinātu spēles, kam vērts sekot līdzi. Savus ieskatus un prognozes mums sniedz Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītājs.

Pavisam noteikti šodien ir vērts sekot līdzi Argentīnas un Horvātijas spēlei. Iepriekšējās komandu tikšanās ir beigušās ar divām Argentīnas uzvarām, vienu Horvātijas uzvaru un vienu neizšķirtu. Argentīnai, kas izspēlēja sāpīgu neizšķirtu ar Islandi, ir nepieciešams reabilitēties, tomēr tas nenāksies viegli. Horvātija spēlē pret Nigēriju panāca vieglu uzvaru, komandai ir labi uzbrucēji, kā arī centra spēlētāji, tāpēc Argentīnas iespējas uzvarēt ir aptuveni 50%.

Savukārt rītdien ir vērts pievērsties Nigērijas un Islandes spēlei. Nigērija noteikti vēlēsies atspēlēties par savu zaudējumu Horvātijai, savukārt Islandes neizšķirtā spēle pret Argentīnu tai būs devusi krietnu motivācijas un pašapziņas devu, kas ļaus spēlēt droši un pārliecinoši, paverot Islandei iespēju tikt ārā no grupas.

Tomēr te var nostrādāt arī Nigērijas zaudētās spēles pret Horvātiju efekts – teju kā sitiens ar zābaku, kas sapurina un liek saņemties. Es teiktu, ka abām komandām ir vienlīdz lielas iespējas uzvarēt, reizē arī tām ir vienlīdz lielas iespējas izspēlēt neizšķirtu spēli.

Šo sestdien, starp visām Jāņu aktivitātēm, jāatrod laiks Vācijas un Zviedrijas spēlei. Čempionu titula aizstāvji vācieši pieļāva pārāk daudz kļūdu spēlē pret Meksiku, galvenokārt pretinieka vārtu priekšā. Tomēr atcerēsimies, ka vācieši zviedriem nav zaudējuši kopš 1990. gada. Pēdējās septiņas abu izlašu spēles ir beigušās ar piecām Vācijas uzvarām un diviem neizšķirtiem spēļu rezultātiem.

Zviedriem ir lieliska spēle aizsardzības pozīcijās, tomēr ir problēmas ar pārliecinošu spēli uzbrukumā.

Lai arī kādas būtu bijušas šo komandu iepriekšējās spēles 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, es teiktu, ka Vācijas izlases iespēja uzvarēt ir 80%. Viņiem ir jāuzvar, uz spēles tomēr ir likta titula nosargāšana.

Apturiet Robertu Levandovski, un jūs apturēsiet Poliju. Aptuveni šādu ziņu pirms svētdienas spēles varētu teikt Kolumbijas treneri saviem spēlētājiem. Un tam varētu būt labs pamats – Levandovskis 92 spēļu ietvaros ir guvis 51 vārtus un Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs nes «atbildības nastu» par pusi savas izlases gūtajiem vārtiem.

Jā, dienvidamerikāņi šajā mačā ir favorīti, bet, ja tiem nebūs laba stratēģija Levandovska noturēšanai rāmjos, tad Polija varētu uzvarēt ar aptuveni 30% iespējamību. Tikpat liela iespējamība būtu arī neizšķirtam. Un tomēr, ja Kolumbija rāda tikpat labu sniegumu kā iepriekšējā kausa izcīņā, tad tās izredzes uzvarēt ir ap 40%. Noteikti šīs nedēļas noslēdzošā spēle, kurai vērts sekot līdzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu