LIAA pieņem pieteikumus jaunuzņēmumu dalībai starptautiskos pasākumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) no pirmdienas sākusi pieņemt atbalsta pieteikumus jaunuzņēmumu dalībai izstādēs, konferencēs un tiešajās vizītēs ārvalstīs, informēja LIAA.

Atbalstu var saņemt jaunuzņēmumi ar augstas izaugsmes potenciālu, kuru pamatdarbība ir saistīta ar mērogojamu biznesa modeļu un inovatīvu produktu izstrādi, ražošanu vai attīstību. Atbalstu piešķirs jaunuzņēmumu dalībai starptautiskās izstādēs un konferencēs ārvalstīs, tiešajās vizītēs pie potenciālā investora vai sadarbības partnera ārvalstīs.

Pasākuma ietvaros tiks segtas komandējuma izmaksas (vienam komersantam ne vairāk kā divām personām), kas saistītas ar dienas naudu, naktsmītnēm, starpvalstu un starppilsētu ekonomiskās klases sabiedriskā transporta izmaksām, starptautiskās izstādes vai konferences organizatoru noteiktās izmaksas, izmaksas, kas saistītas ar dalības maksu, ekspozīcijas laukumu, stendu īri un citām izmaksām, kā arī pievienotās vērtības nodoklis, ja atbilstoši attiecīgajiem normatīviem nodokļu un nodevu jomā komersants to nevar atgūt pilnā vai daļējā apmērā.

LIAA informēja, ka vienam jaunuzņēmumam maksimāli pieejamais atbalsts būs 3800 eiro un finansējuma intensitāte ir 70%. Atbalstāmo darbību īstenošanas termiņš ir noteikts 2018.gada 31.decembris. Uzsaukumā kopējais pieejamais finansējums ir 385 672 eiro. Finansējums tiek piešķirts LIAA īstenotajā projektā «Tehnoloģiju pārneses programma». Atbalsta pieteikumus LIAA pieņems līdz 3.jūlijam.

Atbalstu jaunuzņēmumi saņems atbilstoši Ministru kabineta 2016.gada 25.oktobra noteikumiem «Darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» specifiskā atbalsta mērķa «Palielināt privātā sektora investīcijas P&A» pasākuma «Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai» īstenošanas noteikumi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu