Vējonis: Kaimiņa aizturēšana nevar būt saistīta ar politisko izrēķināšanos (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saeimas deputāta un partijas «KPV LV» līdera Artusa Kaimiņa aizturēšana ir atbildīgo institūciju solis, veicot izmeklēšanu, un nevar būt saistīta ar politisko izrēķināšanos, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis žurnālistiem sacīja, ka cilvēki, kas veic nelikumīgas darbības, tiek saukti pie atbildības. Viņš sīkāk nekomentēja jautājumu par to, ka deputāts tika aizturēts parlamentā.

Taujāts, vai šī situācija ietekmēs Saeimas reputāciju, Vējonis akcentēja, ka katram ir iespēja izvēlēties savus priekšstāvjus parlamentā, tāpēc katram jāizdara savi secinājumi.

Pēc atbildēm uz pāris jautājumiem Vējonis aizsteidzās prom un sīkākus komentārus nesniedza.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojos kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas «KPV LV» finansēšanu aizturējis kopumā trīs personas - Kaimiņu, «KPV LV» valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Kaimiņš vakar pēc Saeimas sēdes, kur deputāti piekrita viņa aizturēšanai un kratīšanas veikšanai, teica, ka nevarot sniegt komentārus par tiesībsargājošo institūciju apsūdzībām, jo nezinot to saturu.

Deputāts akcentēja, ka viņa pārstāvētā partija ir «absolūti neizdevīga valdošajai varai» un pašlaik notiekošais ir domāts «priekš kamerām». Kaimiņš uzsvēra, ka notiekošais viņu šokē un ka nekam tādam viņš neesot bijis gatavs. Politiķis norādīja, ka gribētu zināt, «kāpēc šī pompozitāte» ir dažus mēnešus pirms vēlēšanām.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu