Vējonis, Vīķe-Freiberga, Zatlers: viesu stils, ierodoties uz «Rīgas festivāla» noslēgumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

«Rīgas festivāla» noslēgumā 20. jūnijā Dzintaru koncertzālē klausītājus gaidīja tikšanās ar vienu no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā - mecosoprānu Elīnu Garanču un leģendāro orķestri «Vīnes filharmoniķi», kas spēlēja harismātiskā venecuēliešu diriģenta Rafaela Pajares vadībā.

Koncertā skanēja viens no izcilākajiem aizvadītā gadsimta opusiem - ungāru meistara Bēlas Bartoka spoži virtuozais Koncerts orķestrim, Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena dramatiskiem tēliem caurvītā Trešā uvertīra «Leonora», kā arī «Vīnes filharmoniķu» kādreizējā diriģenta - dižā austriešu simfoniķa Gustava Mālera vēlīnā romantisma estētikā sakņotās brīnumskaistās dziesmas.

Uz pasākumu Jūrmalā bija ieradušies daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tajā skaitā arī pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis un bijušie Latvijas prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu