ANO: Itālijai vai Maltai nekavējoties jāuzņem kuģis ar 629 migrantiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR) pirmdien aicinājusi Itāliju un Maltu nekavējoties atļaut ienākt to ostās nevalstiskās organizācijas glābšanas kuģim, kas Vidusjūrā uzņēmis 629 migrantus.

Francijas nevalstiskās organizācijas kuģis «Aquarius» migrantus uzņēma sestdien un šobrīd atrodas starp Maltu un Sicīliju, gaidot atļauju piestāt kādā ostā.

Malta svētdien noraidīja Itālijas aicinājumu uzņemt kuģi.

UNHCR aicināja Maltas un Itālijas valdības nekavējoties atļaut cilvēkiem, kas atrodas uz šī kuģa, izkāpt krastā.

UNHCR īpašais sūtnis Vidusjūras migrācijas jautājumos Vinsents Košetels norādīja, ka šiem cilvēkiem nepieciešama palīdzība.

«Plašāki jautājumi, piemēram, kurš ir atbildīgs un kā labāk sadalīt šo atbildību starp valstīm, būtu jārisina vēlāk,» paziņoja Košetels.

Arī Eiropas Savienība aicinājusi nekavējoties atrisināt šo situāciju.

Kā ziņu aģentūrai AFP paskaidroja Maltas valdības preses sekretārs, migrantu uzņemšana kuģī ir notikusi Lībijas glābšanas un meklēšanas zonā un tas noticis saziņā ar glābšanas koordinācijas centru Romā, un tas nozīmē, ka Maltai nav juridisku saistību uzņemt šos imigrantus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu