Hakeri ar parastu masku apmuļķo «iPhone X» sejas atpazīšanas funkciju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vjetnamiešu kiberdrošības uzņēmuma «Bkav» hakeri paziņojuši, ka spēj ar parastu masku piemuļķot jaunā «iPhone X» sejas atpazīšanas funkciju un rezultātā atbloķēt telefonu.

Kā rakstīts Lielbritānijas ziņu telekanāla «Sky News» mājaslapā, vjetnamiešu kiberdrošības uzņēmuma «Bkav» hakeri apgalvo, ka jaunā iespēja atbloķēt savu telefonu ar savas sejas palīdzību ir krietni nedrošāka, nekā sākotnēji solīja «Apple». Hakeri atklāj, ka viņiem jauno viedtālruni izdevies «uzlauzt», izmantojot nieka 150 dolārus vērtu masku.

Hakeru apgalvojumi pamatīgi kontrastē ar «Apple» ziņojumiem, ka viņu inženieru komanda, lai padarītu «iPhone X» sejas atpazīšanas funkciju neapmuļķojamu, sadarbojusies ar profesionāliem sejas masku veidotājiem, kā arī Holivudas grima māksliniekiem.

Uzņēmuma «Bkav» viceprezidents turpretī apgalvo, ka viņa komanda izveidoja masku, izmantojot 3D printeri, grimu un 2D attēlus, un ātri vien uzlauza «iPhone X», kā tas ir redzams video.

«Pēc gandrīz 10 attīstības gadiem sejas atpazīšanas funkcija joprojām nav tik pilnveidota, lai būtu pilnīgi droša,» brīdināja hakeri.

Tomēr video skatītāji kritizē hakeru apgalvojumus, jo tie nesniedz sīkāku informāciju par savu veikumu, proti, nav zināms, vai attiecīgais viedtālrunis nav modificēts un pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem, jau «pieradis» pie maskas vaibstiem.

Kompānija «Apple» savus komentārus vēl nav sniegusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu