Vācijā arestēts Audi boss

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nupat aiz restēm nonācis Audi izpilddirektors Rūperts Štadlers, jo Minhenes prokuratūra uzskata, ka viņš varētu censties slēpt pierādījumus saistībā ar izmeklēšanu, kas sākta par iespējamu manipulēšanu ar kaitīgo izmešu rādītājiem.

«Aizdomās turamais ar tiesneša rīkojumu tiks paturēts apcietinājumā,» teikts prokuratūras paziņojumā.

Aizvadītajā nedēļā prokuratūra lietā par kaitīgo izmešu datu falsificēšanu starp aizdomās turamajiem iekļāva arī Štadleru.

Audi mātes kompānijas Volkswagen pārstāvis apstiprināja, ka Štadlers apcietināts pirmdienas rītā. Tiesa, pārstāvis piebilda, ka Štadlera gadījumā spēkā ir nevainības prezumpcija.

Audi komentārus pagaidām nesniedz, taču prokuratūrā norāda, ka kopumā zem lupas ir 20 aizdomās turamie, tai skaitā Štadlers un vēl kāda persona, kuru mājvietās pirmdien veikta pārmeklēšana. Reuters vēsta, ka šī persona ir Audi iepirkumu vadītājs Bernds Mārtenss. Viņš arī vadīja Audi dīzeļdzinēju darba grupu, kura koordinēja krīzes jautājumus ar Volkswagen.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu