Klāt «Zobens un lemess». Noskaties interviju ar «Skyforger»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau ceturto reizi Latvijā notiks mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls «Zobens un lemess», kas vienlaikus ir arī viens no lielākajiem smagās mūzikas pasākumiem Baltijā. Vēstures, folkloras un metālmūzikas cienītāji no 15. līdz 17. jūnijam pulcēsies Bauskas pilskalna estrādē, un viens no festivāla centrālajiem notikumiem būs latviešu lielākās metālmūzikas apvienības, Latvijas folkmetāla žanra celmlaužu «Skyforger» lielkoncerts, atzīmējot 20 gadus kopš leģendārā albuma «Kauja pie Saules» iznākšanas.

Noskaņojoties festivālam «Zobens un lemess», uz sarunu aicināti «Skyforger» dibinātāji Pēteris Kvetkovskis un Edgars Grabovskis. Sarunas gaitā viņi atzīst – metālmūzikas vide pēdējo gadu desmitu laikā ir būtiski mainījusies. Ja sākotnēji metālu spēlējošos mūziķus vadīja ideāli un mērķi izzināt un popularizēt vēsturi, tad pamazām uzvarējis komerciālais gars, un grupas kā «Skyforger» palikušas nosacīti pagrīdē. Par to, kā tapa albums «Kauja pie Saules», par folkmetāla izveidošanos un metālmūzikas komercializāciju, kā arī par «Skyforger» pieredzi festivālā «Zobens un Lemess» abi mūziķi stāsta intervijā.

Arī šovasar festivālā uzstāsies gan jau plaši pazīstami un atzīti mūziķi, gan arī jaunākas grupas, kas daudziem var kļūt par atklājumu, būtiski papildinot muzikālos apvāršņus. Tāpat festivālā notiks seno amatnieku meistarklases, lekcijas un eksperimenti, apmeklētāji varēs nolūkoties vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumos un vērot krāšņas ugunsskulptūras. Paredzēts arī filmas «Baltu ciltis» seanss.

Nakšņošana festivālā paredzēta apsargātā telšu pilsētiņā, kas tiks izvietota festivāla teritorijā. Uz vietas būs pieejami visi nepieciešamie pakalpojumi, tostarp labierīcības, kvalitatīva ēdināšana, atspirdzinoši dzērieni, medpunkts, kā arī veldzēties gribētājus gaidīs gleznainā Mūsas vai Mēmeles pludmale.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu