Kaimiņš rosina Lāčplēša dienu pārdēvēt par Lāčplēšu dienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) rosina Lāčplēša dienu pārdēvēt par Lāčplēšu dienu, nosakot to par svētku dienu.

Iepriekš Saeimas debatēs deputāti Ivars Brīvers (LRA) un Juris Vectirāns (ZZS) norādīja, ka 11.novembris būtu drīzāk jādēvē nevis par Lāčplēša dienu, bet gan daudzskaitlī - par Lāčplēšu dienu, to karavīru piemiņai, kas cīnījās par Latviju.

«Nosaukums «Lāčplēša diena» ir vienkārši viena darbinieka kļūda, jo pirmajos dokumentos bija rakstīts «Lāčplēšu diena«. Tā ir to Lāčplēšu diena, kas tika apbalvoti, kas izcīnīja uzvaru. Tā ir viņu diena. Lāčplēšu diena! Un mums vajadzētu šo kļūdu labot,» debatēs apgalvoja Vectirāns.

Pašlaik Lāčplēša diena ir noteikta kā atzīmējama diena, taču Saeima konceptuāli ir atbalstījusi jau iepriekš iesniegtās izmaiņas par tās noteikšanu par svētku dienu un līdz ar to arī par brīvdienu - par šo rosinājumu vēl būs jābalso otrajā un trešajā lasījumā.

Kaimiņš priekšlikumu iesniedzis grozījumiem likumā «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienam» uz otro lasījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu