Brazīlijas «nedzemdētāju salā» pirmais jaundzimušais 12 gadu laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Nomaļā Fernandu di Noronjas arhipelāga salā, kur ieviests dzemdēšanas aizliegums, ir apmēram 3000 iedzīvotāju, bet neviena paša dzemdību nama vai nodaļas slimnīcā. Tomēr nedēļas nogalē tur nāca pasaulē pirmais mazulis 12 gadu laikā, vēsta raidorganizācija BBC.

Topošajām māmiņām pirms dzemdībām jādodas uz Brazīlijas kontinentālo daļu. Sala atrodas apmēram 370 kilometru attālumā no Natalas, piekrastes pilsētas Brazīlijas austrumu daļā.

Taču kāda 22 gadus veca sieviete, kura savu vārdu atklāt nevēlējās, sestdien salā laida pasaulē meitenīti. Viņa saka, ka neesot zinājusi par grūtniecību un esot «šokā».

«Piektdienas naktī sākās sāpes,» stāsta jaunā sieviete. Turpat mājās viņai sākās dzemdības, kurās piedalījās dzīvesbiedrs. Vēlāk jaunie vecāki mazuli aizveda uz vietējo slimnīcu.

Atbalsot jauno ģimeni, vietējie iedzīvotāji cenšas palīdzēt negaidīti vecāku statusā nonākušajam pārim un ziedo drēbes jaundzimušajai.

Fernandu di Noronja ir slavena ar tās skaistajām pludmalēm, rezervātiem un dabas daudzveidību. Lai aizsargātu dabu, salā ieviesta stingra iedzīvotāju skaita kontrole.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu