Izsludināts atkārtots konkurss uz «Latvenergo» valdes locekļa amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Izsludināts atkārtots konkurss uz energokompānijas «Latvenergo» valdes locekļa amatu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Konkursam iespējams pieteikties līdz 2018.gada 22.jūnijam (ieskaitot).

AS «Latvenergo» padomes loceklis un nominācijas komisijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis norādīja, ka padome nolēmusi izsludināt atkārtotu valdes locekļa atlases procesu, kā arī specifizēt atlases kritērijus, lielāku nozīmi piešķirot vadības pieredzei inovatīvu produktu ieviešanā.

«Atlases procesā pārliecinājāmies, ka Latvijā ir ierobežots vadītāju skaits ar pieredzi inovāciju ieviešanā un vienlaicīgu pieredzi lielās kapitālsabiedrībās. Ņemot vērā straujo dažādu ekonomikas nozaru transformāciju un pārliecību, ka «Latvenergo» nākotne un attīstība ir cieši saistīta ar augsto tehnoloģiju ieviešanu, inovatīvu jaunu produktu radīšanu un modernu efektīvu pārvaldi, «Latvenergo» padome [iepriekš] izsludināto atlasi noslēdz bez rezultāta un precizē atlases kritērijus, lai paplašinātu pretendentu loku, dodot iespējas startēt lielākam skaitam vadītāju ar starptautisku pieredzi inovatīvu produktu ieviešanā un procesu vadībā,» skaidroja Bičevskis.

Valdes locekļa amata pienākumu un atbildības aprakstā teikts, ka valdes loceklim jāievieš inovatīvi risinājumi un jānodrošina darba izpildes procesu nepārtraukta uzlabošana racionālai resursu izmantošanai, jānodrošina pārraudzībā esošo struktūrvienību sekmīga sadarbību ar citām struktūrvienībām kā kapitālsabiedrībā, tā koncernā kopumā, kā arī vēl citi pienākumi.

Amata kandidātu sākotnējo atlasi un novērtēšanu veiks personāla atlases kompānija «Amrop».

Iepriekš šogad janvāra beigās izsludinātajā konkursā no amata pretendentiem tika prasītas zināšanas un izpratne par «Latvenergo» un tā koncerna darbības jomām - elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas sadali, tirdzniecību, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldi, korporatīvās pārvaldības principiem, zināšanas par pārmaiņu vadību, inovāciju ieviešanu, zināšanas un izpratne par informācijas tehnoloģiju pielietošanu biznesa procesu vadībā, aktualitātēm informācijas tehnoloģiju attīstībā, finanšu, risku un personāla vadību, kā arī tika prasītas teicamas valsts valodas un angļu valodas zināšanas un bija vēlamas krievu valodas zināšanas.

Tāpat «Latvenergo» valdes locekļa amata kandidātiem tika prasīta augstākā izglītība (vēlams dabaszinātnē/ inženierzinātnē/ sociālā un tiesību zinātnē/ datorzinātnē), pieredze biznesa vadībā stratēģiskā līmenī un/vai operatīvā līmenī ar dalību stratēģisku lēmumu pieņemšanā lielā kapitālsabiedrībā ne mazāk kā trīs gadus, daudzveidīga pieredze un pieredze starptautiskās globāla mēroga kompānijās, tostarp ārpus Latvijas, pieredze pārmaiņu vadībā - procesu optimizācijas un uzlabošanas projektu vadībā, pieredze komandu darbā - komandu veidošanā, vadīšanā, iekļaušanās jaunās komandās, komandas darba produktivitātes paaugstināšanā, pieredze stratēģiju izstrādē, konceptuālu dokumentu veidošanā, kā arī prasmes prezentēt, argumentēt, pārliecināt, veidot konstruktīvu diskusiju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka darbu «Latvenergo» valdē no 1.marta atstāja valdes loceklis Guntis Stafeckis. Šādu lēmumu viņš pieņēmis, lai nostiprinātu veselību. Stafeckis «Latvenergo» valdes locekļa un Tehnoloģiju un atbalsta direktora amata pienākumus pildīja kopš 2015.gada.

Šobrīd «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs ir Āris Žīgurs, kā arī valdē strādā Uldis Bariss, Māris Kuņickis un Guntars Baļčūns.

«Latvenergo» koncerns nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. «Latvenergo» obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu