«Moody’s» apstiprinājusi «Latvenergo» zaļo obligāciju novērtējumu «GB1» līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra «Moody’s Investors Service» («Moody’s») apstiprinājusi energokompānijas AS «Latvenergo» zaļajām obligācijām piešķirto novērtējumu «GB1» līmenī, pavēstīja «Latvenergo» pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka «Moody’s» norādījusi uz «Latvenergo» labi izveidoto organizatorisko struktūru un efektīvo lēmumu pieņemšanas procesu atbilstošo projektu atlasē, kā arī aptverošo 2017.gada zaļo obligāciju ziņojumu.

Attiecīgās obligācijas 100 miljonu eiro vērtībā «Latvenergo» emitēja 2015. un 2016.gadā. «Moody's» zaļo obligāciju augstāko novērtējumu «Latvenergo» zaļajām obligācijām sākotnēji piešķīra 2016.gada oktobrī.

Obligāciju emisijā piesaistītie līdzekļi novirzīti gan ražošanas, gan pārvades, gan sadales projektos. Lielākie «Latvenergo» attiecinātie projekti ir «Kurzemes loks» un Daugavas hidroelektrostaciju (HES) hidroagregātu atjaunošanas programma.

«Latvenergo» koncerns nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu