Pasaules kauss: Šodien otrās spēles Portugālei un Spānijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/LETA

Pasaules kausa izcīņas septītajā dienā tiks aizvadītas trīs spēles. Plkst. 15 «Lužņiku» stadionā Maskavā B apakšgrupas mačā Portugāles futbolisti tiksies ar Maroku, dienas otrajā spēlē plkst. 18 A apakšgrupā Rostovā pie Donas Urugvaja spēkiem mērosies ar Saūda Arābiju, bet vakars noslēgsies ar B grupas dueli Kazaņā, kur Spānija tiksies ar Irānu. Viesām spēlēm teksta tiešraidē līdzi varēs sekot portālā TVNET.

Visām komandām šīs būs otrās no grupu turnīrā paredzētajām trim spēlēm.

Portugāle ar savu spožāko zvaigzni Krištianu Ronladu čempionātu sāka pret Spāniju un cīnījās neizšķirti 3:3. Tieši Ronaldu kļuva par kaimiņu dueļa spilgtāko spēlētāju, izceļoties ar «hat-trick» jeb trim gūtiem vārtiem.

33 gadus vecais Ronaldu šobrīd ir turnīra labākais snaiperis.

Tikmēr Maroka turnīra ievadā 0:1 nedaudz negaidīti piekāpās Irānas futbolistiem.

Pasaules kausā Portugāle vēl nav uzvarējusi ne reizi, bet labākais sasniegums tai ir trešā vieta tālajā 1966. gadā. Savukārt 2006. gadā Portugāle cieta zaudējumu cīņā par trešo vietu. Marokai labākais sasniegums Pasaules kausā ir 1986. gadā, kad aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Pulksten 18 A apakšgrupā Rostovā pie Donas Urugvaja spēkiem mērosies ar Saūda Arābiju.

Urugvaja turnīru sāka otrajā sacensību dienā, ar rezultātu 1:0 pārspējot Ēģiptes valstsvienību, kas spēlēja bez savas superzvaigznes Mohameda Salāha. Savukārt Saūda Arābija atklāšanas mačā ar 0:5 cieta sagrāvi pret mājinieci Krieviju.

Saūda Arābijai šis ir piektais finālturnīrs. No 1994. līdz 2006. gadam Saūda Arābija tikai vienā no četriem finālturnīriem izkļuva no apakšgrupas. Bet Urugvaja ir Pasaules kausa ieguvēja 1930. un 1950. gadā, kamēr pirms četriem gadiem Brazīlijā tā aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Urugvajas komandas spožākās zvaigznes ir Edinsons Kavani (Parīzes «Saint-Germain», Francija) un Luiss Suaress («Barcelona», Spānija).

Vakara spēlē plkst. 21 favorītu pulkam pieskaitāmā Spānija Kazaņā tiksies ar Irānu. Tas būs mačs B apakšgrupā.

Par šīs spēles pārliecinošu favorīti tiek uzskatīta Spānija.

Spānija par Pasaules kausa ieguvēju kļuva pirms astoņiem gadiem. Irāna pirmo reizi piedalās otrajā Pasaules kausā pēc kārtas. Pirms četriem gadiem Brazīlijā tā ierindojās pēdējā vietā grupā, turklāt izlases vēsturē līdz šim četros finālturnīros tā nekad nav spējusi izkļūt no grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu