Jemenas valdības spēki nemierniekiem atkarojuši Hudeidas lidostu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) atbalstītie Jemenas valdības bruņotie spēki šiītu hutiešu nemierniekiem trešdien atkarojuši Hudeidas lidostu, kas ir liels solis ceļā uz stratēģiski svarīgās Sarkanās jūras ostas pilsētas atgūšanu, pavēstīja arābu valstu koalīcijas spēku komandieris.

«Lidosta ir pilnībā attīrīta, paldies Dievam, un tiek kontrolēta,» video, ko izplatījusi AAE oficiālā ziņu aģentūra WAM, sacīja koalīcijas komandieris Abdussalaams aš Šehi.

Ofensīvu, lai atgūtu Hudeidas ostu, ko nemiernieki kontrolē kopš 2014.gada, valdības spēki uzsāka pagājušo trešdien.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija Jemenas konfliktā starptautiski atzītās valdības pusē iesaistījās 2015.gada martā, kad šiītu nemiernieki bija sagrābuši galvaspilsētu Sanu un lielu daļu valsts.

Kaut arī koalīcijas pusē ir ievērojams militārais pārsvars, nemiernieki joprojām kontrolē galvaspilsētu un lielu daļu valsts ziemeļu.

ANO, kā arī cilvēktiesību aizsardzības organizācijas kritizējušās saūdarābu vadīto militāro operāciju par upuriem civiliedzīvotāju vidū un humānās krīzes izraisīšanu.

ANO raksturojusi situāciju Jemenā kā smagāko humāno krīzi pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu