Latvija iesaistās pasaulē ietekmīgas starptautiskās transporta un loģistikas organizācijas Ķīnā dibināšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Satiksmes ministrija

Vizītes laikā Ķīnā satiksmes ministrs Uldis Augulis 18.jūnijā apmeklēja Pekinu, kur piedalījās Starptautiskās Joslas un ceļa transporta alianses (BRITA - Belt and Road International Transport Alliance) un konferences «Pasaules transporta konvencija» (WTC – World Transport Convention) ietvaros rīkotajos pasākumos.

Saņemot nepieciešamo Ķīnas valdības un alianses organizācijā iesaistīto valstu atbalstu, BRITA, visticamāk, kļūs par ietekmīgu starptautisko transporta un loģistikas organizāciju.

Latvijai dalība šādā organizācijā ir nozīmīgs solis sadarbības sekmēšanā ar Ķīnu un savas pozīcijas nostiprināšanā starptautiskajā arēnā. Tāpēc piedaloties BRITA dibināšanas sagatavošanās sanāksmē, satiksmes ministrs Augulis uzsvēra: «Latvija, kas sevi pozicionē kā aktīvu Eirāzijas piegādes ķēžu dalībnieci, lielas pūles veltot Eirāzijas kontinenta maksimāli efektīvas un visām pusēm izdevīgas savienojamības nodrošināšanai, augstu vērtē Ķīnas iniciatīvu nodibināt šādu daudzpusēju sadarbības formātu. Tas sniegs vērtīgu iespēju Joslas un ceļa iniciatīvas realizēšanā iesaistītajām valstīm, it īpaši, nozares uzņēmējiem identificēt kopīgus mērķus un intereses, kā arī vienotiem spēkiem pieņemt un pārvarēt izaicinājumus».

Pasākuma ietvaros rīkotajā starptautiskajā izstādē pirmo reizi Latvijas transporta un loģistikas nozares dalībnieki piedalās ar devīzi VIA LATVIA, kurā ietvertais vārds «ceļš» simbolizē kustību un nepārtrauktu transporta nozares attīstību, kā arī integrētas iespējas nodrošināt pārvadājumus caur Latvijas teritoriju, sniedzot arvien augstākas pievienotās vērtības pakalpojumus.

BRITA ir Ķīnas iniciēts daudzpusējas sadarbības formāts, kas apvieno Joslas un ceļa iniciatīvas realizēšanā iesaistīto valstu transporta un loģistikas nozares galvenos spēlētājus. Latviju BRITA pārstāv Satiksmes ministrija un pašlaik aliansē ir iestājušies astoņi nozares uzņēmumi. Lielākā daļa no BRITA pārstāvētajiem uzņēmumiem vadības līmenī piedalās ministra delegācijā vizītē Ķīnā, lai oficiāli apstiprinātu savu ieinteresētību un gatavību sadarbībai.

Kā ziņots, satiksmes ministru darba vizītē Ķīnā no 16. līdz 22. jūnijam pavada Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Ozoliņš, kā arī SM Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere, ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols, kā arī «VAS Latvijas Dzelzceļš», Rīgas Brīvostas, Ventspils Brīvostas, VAS «Starptautiskā lidosta Rīga», «Nacionālais konteineru termināls» un «Rīgas Universālais Terminālis» vadības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu