Viens no galvenajiem favorītiem Marejs atsauc dalību «US Open»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viens no sacensību galvenajiem favorītiem Endijs Marejs no Lielbritānijas sestdien negaidīti atsauca dalību no pēdējā «Grand Slam» sērijas turnīra ASV atklātā tenisa čempionāta («US Open»).

Pašreizējais pasaules ranga otrais numurs Marejs dalību sezonas noslēdzošajā «Grand Slam» turnīrā atsaucis gurna traumas dēļ.

«Centos izdarīt visu iespējamo, lai būtu gatavs spēlēt. Pēc Vimbldonas čempionāta paņēmu vairākas nedēļas brīvas,» izteicās 30 gadus vecais Marejs. «Runāju ar daudziem speciālistiem, centos atpūsties. Pēdējo pāris dienu treniņnodarbībās viss bija puslīdz kārtībā, tomēr šādos apstākļos es nevaru sacensties par uzvaru turnīrā, tāpēc es tajā nepiedalīšos.»

Marejs gurna savainojumā iedzīvojās jau Francijas atklātajā čempionātā, kad pusfinālā dramatiskā piecu setu cīņā piekāpās Šveices tenisistam Stanam Vavrinkam.

Brits ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2012.gadā, tomēr šobrīd pasaules ranga līdera godu zaudējis pieredzējušajam spānim Rafaelam Nadalam. Bija iecerēts, ka viņš sezonas noslēdzošo «Grand Slam» turnīru uzsāks pret mājinieku Tenisu Sendgrenu, kurš ATP rangā ir 104.vietā.

Marejs nav spēlējis kopš Vimbldonas čempionāta, kur cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to Marejs kļuvis jau par piekto augstākā līmeņa spēlētāju, kurš atsaucis dalību no ASV atklātā čempionāta. Iepriekš to paveica pagājušā gada čempions Vavrinka, serbs Novāks Džokovičs, japānis Kei Nišikori un Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu