Marejs gurna traumas dēļ šosezon, visticamāk, vairs nespēlēs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nesenais pasaules tenisa ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas gurna problēmu dēļ jau sācis domāt par nākamo gadu un šosezon, visticamāk, neatgriezīsies kortā.

«Diemžēl gurna traumas dēļ nebūšu spējīgs piedalīties gaidāmajos turnīros Pekinā un Šanhajā, kā arī, visticamāk, sezonas noslēdzošajās sacensībās Vīnē un Parīzē,» trešdien pavēstījis skots. «Pagājušajā nedēļā konsultējoties ar vairākiem vadošajiem speciālistiem, esam izlēmuši, ka tas būs labākais risinājums, domājot ilgtermiņā.»

Pērn Marejs otro reizi triumfēja Vimbldonas čempionātā, kā arī bija labākais Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas ļāva sezonu pabeigt kā pasaules ranga līderim. Tomēr šosezon viņš ar augstiem sasniegumiem neizcēlās un nav spēlējis kopš apstāšanās Vimbldonas ceturtdaļfinālā.

«Dažādu iemeslu dēļ šī bijusi nomācoša sezona kortā, tomēr esmu pārliecināts, ka pēc šī pagarinātā atpūtas un rehabilitācijas perioda būšu spējīgs atkal sasniegt augstāko līmeni,» izteicies Marejs.

Marejs gurna savainojumā iedzīvojās jau Francijas atklātajā čempionātā, kad pusfinālā dramatiskā piecu setu cīņā piekāpās Šveices tenisistam Stanam Vavrinkam. No pašlaik notiekošā ASV atklātā čempionāta viņš dalību atsauca jau pēc izlozes, kas nozīmēja, ka vienā izlozes zara pusē tika salozētas tenisa superzvaigznes Rafaels Nadals un Rodžers Federers, kuri tagad varētu tikties pusfinālā. Ja Marejs dalību no sacensībām būtu atsaucis laicīgi, Nadals un Federers, iespējams, būtu spējuši iepriecināt līdzjutējus ar vēl vienu lielisku «Grand Slam» finālspēli.

Brits ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2012.gadā, tomēr šobrīd pasaules ranga līdera godu zaudējis Nadalam, bet nākamajā nedēļā būs arī aiz Federera.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu