Brigmanis domā, ka Dūklava pretestība netraucēs depozīta sistēmas ieviešanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) līdz šim demonstrētā iestāšanās pret Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto iepakojuma depozīta sistēmu nebūs šķērslis, lai šo sistēmu tomēr ieviestu, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, Dūklava partijas biedrs Augusts Brigmanis.

Viņš atkārtoti apliecināja, ka ZZS konceptuāli atbalsta iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanu, taču diskutējams vēl esot jautājums, kādos termiņos un par cik lieliem resursiem tas būtu darāms.

Vaicāts, kā komentē Dūklava iestāšanos pret partijas pozīciju, Brigmanis sacīja, ka viņam ir «grūti pateikt». Katrā ziņā Brigmanis nedomājot, ka šajā situācijā «vajadzētu politiski kaut kā iedarboties» uz Dūklavu.

«Protams, tīra un sakopta vide ir mūsu visu interesēs. Manuprāt, ir jāveic priekšdarbi, nopietnas pārrunas, jāsaskaņo viedokļi. Man liekas, kopsaucēju var atrast šajā jautājumā,» optimistisks bija ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Dūklava vadītā Zemkopības ministrija patlaban ir vienīgā, kura iebilst pret VARAM virzītās iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanu. Tikmēr Dūklava pārstāvētā ZZS šīs sistēmas ieviešanai paudusi konceptuālu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu