Bijušais F-1 pilots Masa karjeru turpinās «Formula E» čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pilots Felipe Masa no Brazīlijas karjeru turpinās «Formula E» čempionātā, kur bolīdi sacenšas ar elektrisko piedziņu.

Pašlaik 37 gadus vecais Masa ar «Venturi» komandu noslēdzis trīs gadu līgumu. Jaunā 2018./19.gada sezonā «Formula E» čempionātā sāksies gada otrajā pusē.

«Sāku jaunu fāzi savā karjerā. Esmu pievienojies «Formula E» čempionāta komandai «Venturi»,» sociālajos tīklos paziņoja Masa, kuram testi jaunajā komandā sāksies nākammēnes.

Zīmīgi, ka jau pērn Masa lūkoja pievienoties «Formula E» čempionātam, tomēr beigās viņš uz 2017.gada sezonu pagarināja līgumu ar F-1 komandu «Williams».

Masa F-1 čempionātā brauca 15 gadus, bet karjeru viņš šajā čempionātā noslēdza pērn.

Masa F-1 čempionātā debitēja «Sauber» komandas rindās 2002.gadā, bet 2006.gadā pārcēlās uz slaveno «Ferrari», kur aizvadīja karjeras ziedu laikus. Brazīlietis 2008.gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā palika otrais, britam Lūisam Hamiltonam piekāpjoties tikai par vienu punktu.

Savas F-1 karjeras laikā Masa izcīnīja 11 uzvaras - visas no tām bija «Ferrari» sastāvā.

Savukārt 2014.gadā Masa pievienojās «Williams» komandai.

«Formula E» čempionātā līdz šim bijušas divas sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu