«Spēlmaņu nakts» ceremonija LTV tiešraidē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

23. novembrī – leģendārā režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā - Latvijas Televīzija piedāvā tiešraidi no tradicionālās «Spēlmaņu nakts» ceremonijas Dailes teātrī. Sākums plkst.21.15 LTV1 ēterā.

Gada balvas teātrī «Spēlmaņu nakts» pasniegšana šogad notiks jau 24. reizi. Kopumā šogad «Spēlmaņu nakts» balvas tiks pasniegtas 18 kategorijās. Arī šogad «Spēlmaņu nakts» norisināsies ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Kultūras ministrijas atbalstu. Kā allaž, pirms ceremonijas notiek arī skatītāju balsojums – tajā ikviens teātra cienītājs ir aicināts nobalsots par gada izrādi, aktrisi un aktieri. Balsojums norisinās 11 Latvijas profesionālajos teātros, kā arī Spēlmaņu nakts vietnē un sabiedrisko mediju portālā Lsm.lv.

Jau zināms, ka «Spēlmaņu nakts» balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova un Latvijas Nacionālā teātra režisors Mihails Kublinskis, informē Latvijas Teātra darbinieku savienība.

«Teātra telpa pārmaiņu brīžos ļoti koncentrētā veidā izstaro blīvu, pat bīstamu apliecinājumu cilvēka dvēseles nemieram. Teātra ēkas robustais ķermenis mulsina vājos un iedvesmo neprātīgos. Telpa, kurā paši sev varam nekautrējoties uzdot vispārdrošākos un muļķīgākos jautājumus. Ko mēs te meklējam? Kas mēs esam? Un, galu galā – kas ir teātris?» - tā par šī gada Teātra balvas «Spēlmaņu nakts» ceremoniju saka idejas autors, Valmieras drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers.

Mēs katrs pats varam mēģināt atbildēt uz šo jautājumu – kas mums ir teātris? Tas ir aktuāls jautājums gan skatītājiem, kuri ar savu klātbūtni apliecina skatuves mākslas nepieciešamību, gan teātra māksliniekiem un darbiniekiem, kuri ik dienu piepilda teātra telpu ar dzīvību, gan kritiķiem, kuri, iespējams, visbiežāk no visiem iepriekš nosauktajiem mēdz vārdiski atbildēt uz šo jautājumu: kas ir teātris?

Kopā ar Mārtiņu Meieru ceremoniju veido mākslinieks Jānis Noviks un video māksliniece Zane Zelmene. Ceremonija, kā vienmēr, tiešraidē un līdz pēdējam brīdim vēlas saglabāt intrigu un pārsteigumu par vakara vadītāju izvēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu