Lepēna novēršas no kategoriski naidīgās nostājas pret ES

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas iedzīvotāju dzīvi iespējams uzlabot, arī neizstājoties no vienotās Eiropas valūtas, atzinusi Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna, ar šo nostāju iezīmējot novēršanos no krasi eiroskeptiskajiem uzskatiem, kurus viņa pauda prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā.

«Vairākās jomās ir iespējams uzlabot francūžu ikdienas dzīvi, neizstājoties no Eiropas vai eiro valūtas,» intervijā žurnālam «Valeurs Actuelles» sacīja politiķe.

«Mēs Francijas tautu esam sadzirdējuši,» viņa piebilda.

Lepēnas izteikumi ir līdz šim skaidrākā liecība tam, ka FN koncentrēsies uz imigrācijas un nacionālās identitātes jautājumiem, kā arī mazinās eiroskeptisko retoriku.

Tas, ka no FN izstājies ilggadējais Lepēnas sabiedrotais Floriāns Filipo, kurš dedzīgi iestājies pret eiro un atbalsta protekcionisma kursu, radījis šķelšanos FN, tomēr arī sagatavojis ceļu politikas maiņai, partijai cenšoties atjaunot savu tēlu.

Prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Lepēna, kas kampaņas gaitā bija solījusi rīkot referendumu par turpmāko dalību Eiropas Savienībā, zaudēja Emanuelam Makronam, savukārt parlamenta vēlēšanās FN izcīnīja tikai astoņas vietas, līdz ar to nespējot likumdevēju sapulcē pat izveidot frakciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu