Francijas Nacionālā fronte atņem Žanam Marī Lepēnam partijas goda prezidenta titulu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Francijas galēji labējā partija «Nacionālā fronte» (FN) konferencē svētdien atņēmusi partijas dibinātājam Žanam Marī Lepēnam partijas goda prezidenta titulu.

Ar šo lēmumu pārrautas pēdējās oficiālās saites starp Lepēnu un partiju.

Lepēna meita un FN pašreizējā līdere Marina Lepēna 2015.gadā izspieda savu tēvu no partijas pēc viņa kārtējiem izteikumiem par holokaustu un mēģināja padarīt partijas tēlu mērenāku, lai piesaistītu jaunus vēlētājus.

Taču Lepēns ar tiesas lēmumu saglabāja goda prezidenta titulu, kas teorētiski ļāva viņam apmeklēt partijas vadības sēdes.

Gaidāms, ka Lepēna partijas konferencē ierosinās mainīt FN nosaukumu.

«Nacionālā fronte ir kļuvusi pieaugusi ... tās raksturs ir mainījies. Tā ir nogājusi ceļu no protesta partijas, kāda tā bija vispirms savā jaunībā, un no opozīcijas partijas līdz valdības partijai,» Francijas televīzijā sestdien paziņoja Lepēna.

FN ir «jāapgūst alianšu kultūra ... valdošas partijas kultūra, un sava nosaukuma maiņa ir viens no veidiem, kā to darīt zināmu,» sacīja Lepēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu