Rinkēvičs Briselē aicina ES un NATO dalībvalstu parlamentus pieņemt tā dēvēto Magņitska likumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, aicinājis arī citu ES un NATO dalībvalstu parlamentus sekot Latvijas piemēram un pieņemt tā dēvēto Magņitska likumu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

«Pildot Latvijas parlamenta un valdības uzdevumu, 22. februārī Latvijas nevēlamo personu - persona non grata - sarakstā iekļautas 49 personas, pret kurām sankcijas ir noteikusi arī ASV un Lietuva. Latvija aicina arī citu ES un NATO dalībvalstu parlamentus rīkoties līdzīgi un pieņemt tā dēvēto Magņitska likumu. Magņitska lieta ir kliedzošs cilvēktiesību un likuma varas pārkāpums, tādēļ nepieciešams uz to reaģēt,» informējot ES ārlietu ministrus par Saeimas aicinājumu noteikt sankcijas Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām skaidroja Rinkēvičs.

Ministrs aicināja atgriezties pie šī jautājuma, diskutējot par cilvēktiesību situāciju Krievijā kādā no nākamajām Ārlietu padomes sanāksmēm.

Savukārt diskusijā par Moldovu ārlietu ministrs uzsvēra, ka gaidāmo parlamenta vēlēšanu dēļ šis gads Moldovai būs īpaši nozīmīgs. «Moldovai ir jādara viss, lai nodrošinātu godīgas un demokrātiskiem principiem atbilstošas vēlēšanas,» uzsvēra ministrs. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka Moldovai jāspēj efektīvi izmantot visus ES piešķirtos instrumentus, lai veicinātu reformu procesu, nodrošinot konsekventas, ilglaicīgas un reālas, nevis deklarētas reformas.

«Labi, ka tiek piemērots Asociācijas līgums, Padziļinātas un visaptverošas brīvās tirdzniecības zonas līgums un vīzu liberalizācija darbojas, tomēr vēl jāturpina praktiskā ieviešana,» teica Rinkēvičs, aicinot ES un dalībvalstis aktīvāk strādāt Stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jomā, arī biežāk apmeklējot Moldovu vizītēs.

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu