Jauni cilvēki ir 8 reizes pielaidīgāki pret braukšanu alkohola reibumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Automobiļu asociācijas veiktajā pētījumā redzams, ka jauni cilvēki ir 8 reizes pielaidīgāki pret braukšanu alkohola reibumā nekā viņu vecāki, vēsta «Daily Mail».

8% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem aptaujā apgalvoja, ka sēsties pie stūres alkohola reibumā nav nekas nosodāms. Salīdzinājumam ekvivalentu atbildi sniedza tikai 1% aptaujāto vecumā no 55 līdz 65 gadiem.

Tāpat pētījumā atklājās, ka gados vecāki cilvēki vairāk izjūt kaunu par iespējamību tapt pieķertiem braucam reibumā. Bet kopumā 91% visu aptaujāto vecuma grupu pārstāvju atzina, ka auto vadīšana reibumā ir sociāli nepieņemama.

Tālajā 1979. gadā vairāk nekā puse autobraucēju atzina, ka vismaz vienu reizi nedēļā sēžas pie stūres alkohola reibumā. Divas trešdaļas respondentu, kas sniedza apstiprinošu atbildi, bija gados jauni braucēji.

Mūsdienās vairāk par 88 procentiem sabiedrības apgalvo, ka nosodītu kādu, kas lieto alkoholu pie auto stūres. Vēl jo vairāk, 45% aptaujāto atzina, ka labprātāk atzītos saviem partneriem, ka regulāri skatās pornogrāfiju, nekā informētu viņus par to, ka tikuši pieķerti pie stūres reibumā. Izmaiņas sabiedrības attieksmē ir ļoti pozitīvs rādītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu