Rīgas domē secina, ka Džemmas Skulmes īpašumam pienākas 50% atlaide

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domē secināts, ka mākslinieces Džemmas Skulmes īpašumam Mežaparkā pienākas 50% atlaide, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma». Māksliniecei iepriekš bija tik grūti samaksāt nemitīgi pieaugošo nekustamā īpašuma nodokli, ka nācās pārdot ģimenes relikvijas.

Vērtējot Skulmes nekustamā īpašuma nodokli, pašvaldībā atklāts, ka viņas īpašumā deklarēta persona, kurai piemērojama 50% atlaide. Tas nozīmē, ka gleznotājai nepilnu 3500 eiro nodokļa vietā gadā jāmaksā aptuveni 1750 eiro.

Noteikts, ka Rīgā 50% atlaide pienākas pensionāram, kuram ir pilngadīgi bērni un kurš savā dzīvesvietā deklarēts viens vai kopā tikai ar vienu personu, kura ir 1. vai 2.grupas invalīds vai pensionārs. Tāpat atlaide piemērojama arī 1. vai 2.grupas invalīdam, personai, kurai ir kopīga deklarētā dzīvesvieta ar 1. vai 2.grupas invalīdu, kurš ir šīs personas vai tās laulātā bērns, mazbērns, brālis, māsa, laulātais, kāds no vecākiem vai vecvecākiem.

Uz pusi mazāks nodoklis jāmaksā arī personai, kurai ir bērni vecumā līdz 19 gadiem vai arī atvases līdz 24 gadu vecumam, kuras pēc pilngadības sasniegšanas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu dienas nodaļā.

Jau ziņots, ka Skulmei bijis jāšķiras no dažādām dzimtas relikvijām, lai samaksātu nekustamā īpašuma nodokli par savu māju Mežaparkā. «Panorāma» iepriekš vēstīja, ka māksliniecei bijis jāmaksā nodoklis, kas sasniedzis jau teju 3500 eiro gadā.

Skulme skaidrojusi, ka viņas mājā dzīvo trīs pensionāri, turklāt diviem no tiem ir ļoti mazas pensijas, kā arī trīs jaunieši, kuri vēl mācās.

«Mēs esam bijuši spiesti šķirties no dažādām ģimenes relikvijām, lai varētu samaksāt gan zemes nodokli, gan par māju. Ir bijis porcelāns, ko vecaistēvs bija iegādājies, ko vecamtēvam bija dāvinājuši,» stāstīja mākslinieces dēls Juris Dimiters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu