«Citadeles bankas» valdes locekļa amatā iecelts Kaspars Jansons

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

AS «Citadele banka» padome par bankas valdes locekli ir iecēlusi bankas līdzšinējo finanšu direktoru Kasparu Jansonu, teikts bankas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

Jansons būs atbildīgs par «Citadeles» grupas operacionālo jomu.

Kā ziņots, aprīlī kļuva zināms, ka darbu bankā «Citadele» jūnijā plāno atstāt tās valdes loceklis un Operacionālās direkcijas vadītājs Kaspars Cikmačs. Bankas pārstāvji vēstīja, ka Cikmačs ir informējis padomi par nodomiem turpināt karjeru ārpus bankas. Cikmača valdes locekļa pilnvaras oficiāli noslēgsies šā gada jūnijā un jau aprīlī banka vēstīja par plāniem viņa vietā valdē iecelt Jansonu.

Šī gada 1.jūnijā banka saņēma Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apstiprinājumu Jansona kandidatūrai bankas valdē. Jansons savus amata pienākumus sāks pildīt piektdien, 22.jūnijā.

Jansonam ir vairāk nekā 20 gadu darba pieredze banku sektorā. Kopš bankas «Citadele» dibināšanas 2010.gada augustā viņš ir vadījis Resursu direkciju un no 2016.gada oktobra līdz 2018.gada janvārim pildījis finanšu direktora pienākumus. Jansonam ir Banku augstskolā iegūts maģistra grāds ekonomikā.

Jansonam nepieder AS «Citadele banka» akcijas.

Līdz šim «Citadeles bankas» valdē strādāja valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis un valdes locekļi Slavomirs Mizaks, Uldis Upenieks, Santa Purgaile, Johans Ēriks Andrē Akerbloms, Cikmačs, Valters Ābele un Vladislavs Mironovs.

Banka «Citadele» šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar peļņu 6,555 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,8% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga». Savukārt bankas «Citadele» grupas peļņa palielinājusies par 2,7%, sasniedzot 9,38 miljonus eiro.

Bankas «Citadele» aktīvi 2018.gada 31.martā bija 2,399 miljardu eiro apmērā, kas ir par 5,7% jeb 146,193 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 2,545 miljardi eiro. Savukārt bankas grupas aktīvi marta beigās bija 3,129 miljardu eiro apmērā, kas ir par 5,5% jeb 183,06 miljoniem eiro mazāk nekā pagājušā gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu