Jauns vārds mūzikā: «ZeMe»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dj Monsta (Uldis Cīrulis) - viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem, elektronikas un scratch meistariem apvienojis spēkus ar koklētāju un etnomuzikoloģi Laimu Jansoni, radot jaunu muzikālu prejektu «ZeMe». Šodien abi mākslinieku publicējuši nelielu video, kurā sniedz ieskatu jaunajā muzikālajā materiālā. Šis video kalpo arī kā promo materiāls «ZeMes» centieniem par savu mūziku ieinteresēt arī klausītājus ārpus Latvijas. Kā TVNET atklāja Cīrulis, «ZeMe» plāno doties uz lielāko pasaules mūzikas gadatirgu «Womex».

«Tā ir kā mūsu saruna ar zemi, zeme mūs baro ar saviem augļiem, tā ir mūsu mājas, tāpēc mums bija doma apspēlēt visas zemes stihijas,» portālam lsm.lv pirms kāda laika stāstīja Uldis Cīrulis.

Jaunajā programmā, kas pavasarī materializēsies albumā, iekļautas gan mūsdienīgi interpretētas latviešu tautasdziesmas, gan abu mūziķu pašu sacerētas kompozīcijas.

Atgādinām, ka kokles saspēli ar elektroniku dīdžejs Monsta jau pirms vairākiem gadiem īstenojis sadarbībā ar Birutu Ozoliņu projektā «Sauli sēju».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu