Koziols: Noliekot malā emocijas, Dārziņa lēmums ir ļoti labi saprotams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Noliekot malā emocijas un pieejot visam pragmatiski, Laura Dārziņa lēmums šogad nespēlēt pasaules čempionātā ir ļoti labi saprotams, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Dārziņš pērn pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta guva ceļgala saišu traumu, tāpēc viņam maijā tika veikta operācija, bet pēc tam bija ilgs atveseļošanās process.

Laukumā viņš atgriezās tikai novembra vidū, pievienojoties Latvijas klubam Rīgas «Dinamo», Kontinentālajā hokeja līgā 24 spēlēs gūstot piecus vārtus un atdodot 13 rezultatīvas piespēles.

«Noliekot malā emocijas un pieejot visam pragmatiski, Laura lēmums ir ļoti labi saprotams. Viņam maijā bija operācija, pēc tam sekoja gara atveseļošanās, pēc kuras viņš atgriezās laukumā un spēlēja ļoti labi. Tomēr viņš pats atzīst, ka nejūtas par visiem 100% atveseļojies, tāpēc vēlas šo laiku veltīt tālākai rehabilitācijai. Viņš apmeklēs fizioterapeitu un turpinās ārstēšanos, lai celi savestu pilnīgā kārtībā,» aģentūrai LETA par hokejista lēmumu teica Koziols, kuram otrdien bija gara saruna arī Dārziņu.

Dārziņš pēdējo reizi pasaules čempionātā spēlēja 2015.gadā, bet kopumā viņš ir piedalījies septiņās planētas meistarsacīkstēs, 2013.gadās esot izlases kapteinis.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Dārziņam pēc pērn gūtās traumas bija nesaprašanās ar LHF par apdrošināšanas jautājumiem, jo federācija nebija apdrošinājusi hokejistu līgumus, tāpēc nopietnas traumas gadījumā spēlētājiem, kuriem nav spēkā esošs līgums, ir finansiāli zaudējumi. Jānorāda, ka hokejistu veselības apdrošināšana ir sakārtota, bet tieši līgumu apdrošināšanas jautājums ir aktuāls arī pirms šā pasaules čempionāta, jo šajā gadījumā summas ir krietni lielākas. Tieši tāpēc federācija ir vērsusies pēc finansiālas palīdzības pie valdības.

«Es nevaru pateikt, vai pagājušais gads spēlēja kādu lomu šā lēmuma pieņemšanā, tas jāprasa pašam Laurim, bet pieļauju, ka iepriekšējā situācija viņam galvā sēdēja. Es viņu saprotu, jo arī šogad viņam pēc 30.aprīļa beigsies līgums un diezin vai uzreiz jauns tiks parakstīts. No mūsu puses visi jautājumi par apdrošināšanu ir praktiski izpildīti, ko solījām, to esam samaksājuši, atliek vēl nokārtot dažus dokumentus.

Protams, žēl un esmu bēdīgs, ka Lauris nebūs izlasē, jo viņš ir viens no Latvijas hokeja atslēgas spēlētājiem. Pieredzējis hokejists, komandas līderis. Tomēr izlasē cenšamies saskatīt arī pozitīvo. Neesot ierindā dažiem spēlētājiem, iespēja tiek dota kādam citam hokejistam, kurš, iespējams, izmantos izdevību un aizvadīs lielisku pasaules čempionātu,» norādīja Koziols.

«Bobs Hārtlijs un federācija šobrīd veic lielas investīcijas izlases nākotnē, piesaistot jaunos spēlētājus un paturot tos komandā arī šobrīd. Lai arī par mums kāds smīkņā, tomēr mēs lieliski zinām to, ko darām, un esam pārliecināti par saviem lēmumiem. Protams, bez vadošajiem spēlētājiem būs grūtāk piepildīt savu mērķi par pusfināla sasniegšanu, taču tas nav nekas nesasniedzams,» sprieda LHF ģenerālsekretārs.

Koziols arī sacīja, ka pagaidām citu atteikumu no izlases kandidātiem nav bijis. Trešdien viņam ir tikšanās ar uzbrucēju Robertu Bukartu, kurš treniņus, tāpat kā vārtsargs Ivars Punnenovs, varētu sākt nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ izlasē šoreiz nebūs arī iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram pagājušajā nedēļā tika veikta rokas operācija. Tāpat komandā nebūs arī vārtsarga Jāņa Kalniņa, kuram arī nepieciešams savest kārtībā veselību.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Kopenhāgenā un Herningā ilgs no 4. līdz 20. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu