Soli pa solim: iekārtojam vannas istabu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Pašmāju interjera un dizaina iedvesmas portāls Homer.lv sāk rakstu sēriju par mājokļa iekārtošanas ABC jeb galvenajiem pamatprincipiem, kas jāievēro, iekārtojot dažādas telpas. Pirmā izvēlēta vannas istaba, kas ir viena no svarīgākajām telpām mājoklī, ko mēs apmeklējam pieceļoties un dodoties pie miera. Starp citu, vai zināji, ka daļa cilvēku otra gaumes izjūtu vērtē tieši pēc vannas istabas interjera? Iesim soli pa solim uz priekšu, lai izzinātu šīs maģiskās telpas iekārtojuma nianses.

Izvērtē savas vajadzības

Vannas istabas iekārtošana būtu jāsāk ar prioritāšu noteikšanu. Ja telpu izmantos ģimene, tad saraksts, visticamāk, būs garš. Tajā varētu būt iekļauta vanna, atsevišķa duša, tualetes pods, bidē, spogulis, izlietne, kā arī gana daudz plauktiņu un skapīšu, kur uzglabāt mazgāšanās un kosmētikas piederumus. Ja dzīvo viens vai vēlies iekārtot viesu vannas istabu, tad pietiks ar dušu, tualetes podu, izlietni, nelielu spoguli un skapīti.

Tālāk būtiski noskaidrot, kādu vēlies redzēt galarezultātu. Vai tā būs vieta, kur dominē lakonisms, vai tomēr iedvesmu veicinošas vēsmas? Sākotnējā galarezultāta paredzēšana ļaus vieglāk izvēlēties krāsas, dažādus piederumus un lietu izvietojumu.

Foto: Pixabay

Plāno izkārtojumu

Ja šobrīd viss apmierina un gribas telpu vien atsvaidzināt, obligāti vannas istabas izkārtojums nav jāmaina. Lai telpas iekārtošana nebūtu ilgs un maciņam nepieejams process, sākotnēji iesakām nomainīt grīdas segumu un flīzes. Bet, ja arī tas nav pa kabatai, pietiks ar vienkāršu pārkrāsošanu.

Ja nu tomēr vēlies mainīt arī pašu izkārtojumu, tad pirmais uzdevums ir precīzi nomērīt logus, durvis, caurules, kas palīdzēs korekti uzskicēt vēlamo rezultātu vai izmantot kādu tiešsaistes dizaina mājaslapu.

Meklē iedvesmu

Izdomā, kurš stils patīk visvairāk, jo tas palīdzēs sašaurināt pērkamo materiālu un lietu izvēli. Ieteikumi varētu būt laikmetīgs, klasisks vai mūsdienīgs iekārtojums. Brīnišķīga vieta, kur gūt iedvesmu, ir specializētie dizaina veikali un viesnīcas. Taču, ja laiks ir ierobežots, labs palīgs arī šajā jomā būs internets vai žurnāli. Bieži vien ir iespēja uzdurties jau gataviem interjera projektiem, kur viss jau ir izdomāts klienta vietā.

Foto: Pixabay

Reāli izvērtē pieejamo vietu

Ja mājoklī ir neliela izmēra vannas istaba, tajā nevarēsi ielikt milzīgu vannu, duškabīni, vairākus plauktus un vēl kādu atpūtas krēslu. Mūsdienās ir pieejami dažādi vannas formas un dušas risinājumi, kas vairs neaizņem tik daudz vietas. Bet, ja telpa ir pietiekami liela, tad izpaudies droši. Arī lielām vannām un dušām ir milzīga izvēle.

Neaizmirsti ventilāciju

Var šķist, ka ventilācija nav pats būtiskākais un bez tās var iztikt. Bet nē, gandrīz vienmēr cilvēki nožēlo, ja nav to sākotnēji ierīkojuši. Būs bojātas mēbeles, koksne un augsta gaisa mitruma pakāpe. Ne mazāk svarīgi – telpai jābūt vēdināmai.

Foto: Pixabay

Domā par optimālu vannas istabas piederumu uzglabāšanu

Mazgāšanās un kosmētikas piederumu uzglabāšana, kā arī dvieļu novietošanas iespējas ir veiksmīgi iekārtotas vannas istabas atslēga. Katrai lietai ir jābūt savai vietai - neliksi taču tualetes piederumus kopā ar kosmētiku, vai ne? Laba alternatīva ir spoguļplaukti, kas ne vien paslēps citu acīm nevēlamās lietas, bet arī ļaus ietaupīt vietu.

Foto: Pixabay

Izvērtē apgaismojuma nozīmi

Tā kā vannas istaba bieži atrodas blakus guļamistabai, apgaismojuma izvēle ir rūpīgi jāizvērtē. Nakts vidū mirdzoša spilgta gaisma nebūs nekas iepriecinošs, tāpēc iesakām uzstādīt dažāda līmeņa apgaismojumu, kuru var regulēt vai nu ar kustību sensora palīdzību, vai atsevišķiem slēdžiem.

Foto: Pixabay

Pievērs uzmanību flīzēm

Tici vai ne, bet tieši ar pareizu flīžu izvēli var iegūt maksimāli veiksmīgu vannas istabas koptēlu. Viena no šā brīža aktualitātēm ir grafiskā keramika, piemēram, ģeometriskas figūras, jo īpaši sešstūrains dizains.

Foto: Pixabay

Apzini dažādas iespējas

Lai arī kāds būtu paredzamais budžets, apjautājies ģimenei un draugiem, ko viņi iesaka. Un atceries, ka ne vienmēr labākā cena nozīmē labāko servisu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu